under300 0 #1 Публикувано 18 Август Здравейте, обмислям монтаж на АГУ на Хонда CR-V 4th генерация 2013 година, мотор 2.0 i-VTEC 155 коня. Днес разговарх с няколко сервиза, четох доста в интернет, но нещата са противоречиви и затова моля, за малко съвети и помощ при избора. 1. коя от всички марки АГУ да избера? За момента съм се спрял на BRC и Prins 2. нужно ли е да има допълнителна система за смазване? В единия сервиз ми казаха, че няма нужда, във втория казаха, че било по избор на клиента, но не виждали смисъл от монтажа на такава система. 3. нужно ли е да се настрои допълнително впръскване на бензин при определени обороти или натоварване? В единия сервиз ми казаха, че този двигател нямал нужда от това и колата работела само на газ, в друг сервиз ми обясниха, че много чета в интернет и нямало такива неща за този двигател и трябвало да е само на газ, а в третия сервиз ми обясниха, че е по желание на клиента (а в случая клиента - т.е. аз, не знам кое да избера). 4. Трябва ли свешите да са специални за газ? 5. На какъв интервал от време трябва да се прави реглаж на клапаните при каране на газ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.SOHC 111 #2 Отговорено 19 Август (Редактирано) 1. Марката не е от чак такова значение, по-важно е как ще бъде настроена, защото в над 90% от сервизите за газови уредби не могат да правят и да направят това. 2. Абсолютно излишна и вредна е тази глупост. 3. Когато системата е сметната да захранва двигателя и съответно адекватно настроена няма нужда. 4. Свещите са каквито ги дават за дадения двигател, всичко останало е глупост и негативен ефект (пак стигаме до момента с настройката, като не е адекватна търсим проблема в свещите). 5. Ако се кара по-спокойно смятам на 30 000 е нормално да се проверяват. Съответно ако нямат отклонения или големи такива, може да се разшири диапазона. Редактирано 19 Август от Mr.SOHC 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
under300 0 #3 Отговорено 20 Август @Mr.SOHC Благодаря за отговорите и информацията Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1595 #4 Отговорено 20 Август Тази тема също ще ти помогне. https://forums.hondabg.com/topic/99621-faq-чзв-касаещи-газифицирането/ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове