Jump to content
Жоро .

Проблем с верига и климатик

Recommended Posts

Здравейте колеги, къде в Пловдив е най-добре да сменя верига и компресор и кондензатор на климатик? съответно да си разбират от работата и да не одират 10 кожи!

Колата е акорд 7,2004 г.,газ бензин,2.4 

Благодаря предварително на отзовалите се !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам как си го представяш като цена ама ми изглежда като: 1000 лв. верига афтър маркет + труд! Компресор + смяна - 1000лв и кондезнатор около 300-350 лв. Та в най- добрия случай 2500 - 3000лв!

Това са приблизителни цени с афтърмаркет части и всеки си оценява труда различно (аз поне за цената на труда не се пазаря).

На конкретния въпрос: "Къде в Пловдив?" Нека колегите да кажат.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Определено отварянето на двигателя за смяната на веригата, труда ще е най - малко 800 лв. Оригиналните части не са чак толкова скъпи. Миналата година сменях голямата верига с всички водачи, плъзгачи и обтегачи - цената беше около 650 лв. Ако се вземе и късата, и необходимите неща за нея, и евентуално, и зъбчатки - предполагам 1600 лв. за пълен комплект ОЕМ. Определено бих заложил на това, след като скъсах автърмаркет верига. Да цената и беше доста по - ниска но изкара около 35000 км. За щастие без други щети. Но два пъти като платих труд за отваряне на двигателя, се изравниха нещата. Така, че за пълен комплект вериги и карантия + труд си приготви към 2500 лв. За компресора и кондензатора - за щастие още не съм се сблъсквал и не мога да дам информация.

ПС - сега погледнах - труда за смяната на веригата + реглаж на клапани + смяна на масло + махане на балансиращите тампони на покупките ми е бил 300 лв. При първата смяна на веригата ми беше 800, но тогава се правиха и други неща по двигателя. Пълния комплект вериги с труда може да ти падне и на около 2000.

Редактирано от Г.Писаров
  • Харесвам 1
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@tsonev.autofix предлага OЕM ( но за Z мотора)  на достатъчно добра цена, като му пратиш ВИНа ще ти каже точно и за твоя. Цитат :

"Оригинална ангренажна верига комплект за Honda K24Z - 2.4 бензин
..............
Цена: 1262 лв.

Комплекта включва:
Верига дълга - OEM
Хидравличен обтегач - OEM
Водач за верига - OEM
Водач за верига - OEM
Верига маслена помпа - OEM
Водач за верига - OEM
Водач за верига - OEM
Обтегач за малка верига - OEM
Гарнитура капак клапани - ОЕМ
Гарнитура за бобина - OEM
Семеринг колянов вал, преден - OEM
Зъбно колело разпр вал - OEM
Зъбно маслена помпа - OEM
Зъбно колело колянов вал - OEM
.........."

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много за информацията колеги !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...