Жоро . 0 #1 Публикувано 7 Юли Здравейте колеги, къде в Пловдив е най-добре да сменя верига и компресор и кондензатор на климатик? съответно да си разбират от работата и да не одират 10 кожи! Колата е акорд 7,2004 г.,газ бензин,2.4 Благодаря предварително на отзовалите се ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bogomildimov 68 #2 Отговорено 8 Юли Не знам как си го представяш като цена ама ми изглежда като: 1000 лв. верига афтър маркет + труд! Компресор + смяна - 1000лв и кондезнатор около 300-350 лв. Та в най- добрия случай 2500 - 3000лв! Това са приблизителни цени с афтърмаркет части и всеки си оценява труда различно (аз поне за цената на труда не се пазаря). На конкретния въпрос: "Къде в Пловдив?" Нека колегите да кажат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Писаров 190 #3 Отговорено 8 Юли (Редактирано) Определено отварянето на двигателя за смяната на веригата, труда ще е най - малко 800 лв. Оригиналните части не са чак толкова скъпи. Миналата година сменях голямата верига с всички водачи, плъзгачи и обтегачи - цената беше около 650 лв. Ако се вземе и късата, и необходимите неща за нея, и евентуално, и зъбчатки - предполагам 1600 лв. за пълен комплект ОЕМ. Определено бих заложил на това, след като скъсах автърмаркет верига. Да цената и беше доста по - ниска но изкара около 35000 км. За щастие без други щети. Но два пъти като платих труд за отваряне на двигателя, се изравниха нещата. Така, че за пълен комплект вериги и карантия + труд си приготви към 2500 лв. За компресора и кондензатора - за щастие още не съм се сблъсквал и не мога да дам информация. ПС - сега погледнах - труда за смяната на веригата + реглаж на клапани + смяна на масло + махане на балансиращите тампони на покупките ми е бил 300 лв. При първата смяна на веригата ми беше 800, но тогава се правиха и други неща по двигателя. Пълния комплект вериги с труда може да ти падне и на около 2000. Редактирано 8 Юли от Г.Писаров 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
svemar 83 #4 Отговорено 9 Юли @tsonev.autofix предлага OЕM ( но за Z мотора) на достатъчно добра цена, като му пратиш ВИНа ще ти каже точно и за твоя. Цитат : "Оригинална ангренажна верига комплект за Honda K24Z - 2.4 бензин .............. Цена: 1262 лв. Комплекта включва: Верига дълга - OEM Хидравличен обтегач - OEM Водач за верига - OEM Водач за верига - OEM Верига маслена помпа - OEM Водач за верига - OEM Водач за верига - OEM Обтегач за малка верига - OEM Гарнитура капак клапани - ОЕМ Гарнитура за бобина - OEM Семеринг колянов вал, преден - OEM Зъбно колело разпр вал - OEM Зъбно маслена помпа - OEM Зъбно колело колянов вал - OEM .........." 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Жоро . 0 #5 Отговорено 9 Юли Благодаря много за информацията колеги ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове