Hristostd 0 #1 Публикувано сряда в 16:21 След смяна на масло с всички филтри се появи шум в мотора наподобяващо ръмжене. Не успях да намеря подобна тема във форума затова правя нова. Да уточня, че не ми свети лампа за маслото, колата се движи нормално както и ускорява. Проверих маслото и не е на минимум. Прикачих клип, започва да се чува в момента на подаване на газ. IMG_4456.mov IMG_4456.mov Върнах се до сервиза, но човека каза че не чувал нищо необичайно.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1588 #2 Отговорено сряда в 17:55 (Редактирано) Опиши шума,ако е сменян горивния,и е свалял нещо майстора. Редактирано сряда в 18:16 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 870 #3 Отговорено сряда в 18:03 Коя лампа ти светна, има две! Какво масло и какъв филтър сложи? Понякога и от маслото може да се промени звукът на двигателя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
z_chakarov 34 #4 Отговорено вчера в 05:04 Качил е клип на шума, написал е ,че не светят лампи. Поръчай си оригинален въздушен филтър и го сложи.На 2.2 някой филтри не лягат добре и се получава един резонанс.За пробата може да махнеш филтърната кутия , оставяш само тръбата с дебитомера и виж дали ще изчезне шума. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hristostd 0 #5 Отговорено вчера в 08:46 Благодаря за отзивите. Та клипа съм го изрязал и съкратил понеже не мога да го кача целия, звукът който аз чувам е нещо като.. “басово ръмжене” така да го опиша, като изключим страничните чукания от ролките и тнт. Като цяло колата стана доста шумна и сякаш идва от към въздушния филтър както колегата по-горе каза… Маслото което използвам вече трета година е на Total 5w40, а филтрите с който до сега съм бил са били на Bosch. Този път са ми сложили по евтини на TEXKO ( J1324049 въздушен), понеже сменях маслото на различно място. Уикенда ще се захвана. Ако ви хрумне още нещо ще е от полза ✌🏼 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1588 #6 Отговорено преди 20 часа @Hristostd Ето какво пише в ръководството за вискозитета на маслото за твоя автомобил. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове