gerchooo 2 #1 Публикувано 16 Май Здравейте, колеги! Имам много неприятен проблем на моето CRV 3 2.0 бензин, ръчка. При подаване на газ колата се клати 2 - 3 секунди напред-назад. Например на 2-ра скорост съм и минавам през легнал полицай и след преминаване подавам газ и тогава се получава това лашкане. Някой път при потегляне също го има. Не знам как по-добре да го обясня по достъпно. Проблемът е някъде в окачването (подозирам: тампони на скоростната кутия и двигателя | или полуоски с каретата), защото съединителят е сменен преди по-малко от 2 години и моторът определено не е нещо да глъхне или да се дави, че да е от него. Също съм сменил накрайници вътрешни и външни, пружини и амортисьори, тампони на антиролбара. Ревизирам съм и спирачките. Някой имал ли е подобни симптоми и ако според вас са тампоните на кутията и мотора, можете ли да ми кажете колко са на брой и някой има ли опит с неоригинални такива? Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1583 #2 Отговорено 16 Май Неоргинални тампони на мотора вибрациите стават ужасни. Оригинални тампони доста скъпи. След като се клати след легнал полицай ,амортесьори ок ли са,имах два изпуснали предни и колата беше като лодка. Това са тампоните,големия най-много има вибрации когато е разбит,до него е другия те са отляво и другия отдясно го виждаш ,имаш пряка видимост към тях. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gerchooo 2 #3 Отговорено 16 Май (Редактирано) Клатенето е като "придърпване" тоест напред назад, а не нагоре надолу. Амортисьорите са сменени и са добре както и пружините. Само да попитам 2-та най-проблемни са вляво - това са номер 8 и номер 5 на първата картинка нали така? Тях ги виждам като вдигна капака, но няма как да съдя за състоянието им само от гледане. Има ли място откъдето да се поръчат нови 2-та оригинални или пък направо 5-те накуп? Благодаря! Редактирано 16 Май от gerchooo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1583 #4 Отговорено 16 Май (Редактирано) Нови тампани всичките само големия мисля от 500лв нагоре оригинален. Първо установи дали е от тах,тампоните. Ако е придърпване и е от самия двигател провери всички бобини ако имат пукнатини по лулите са за смяна,провери и свещите. Ако не са семяни това са свещите за R20A. Бобините се свалят лесно,и може да ги снимаш,за тези пукнатини говоря. Тук като вкараш VINномер може да намериш схемата на тампоните и ОЕМ номерата им. https://japancars.ru/index.php?route=catalog/honda Редактирано 16 Май от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gerchooo 2 #5 Отговорено 16 Май Как мога да направя диагностика на тампоните? Трябва да се свалят вероятно, че да се разбере как са. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1583 #6 Отговорено 16 Май (Редактирано) Тампоните виждат се скъсани ,напукана е гумата. Бобините провери ли,свещите. Снимай поне един тампон. Слагаш колата на скорост и на място буташ напред назад поне трите отгоре се виждат . Редактирано 16 Май от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gerchooo 2 #7 Отговорено 17 Май Реглаж на клапаните е направен миналата година, както и маслото си вземам от Маркони в Русе. Самият той ми се погрижи за двигателя и всичко е наред с него. Затова казвам, че проблемът е някъде в окачването. Ще тествам тампоните идните дни да видим. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6602 #8 Отговорено 17 Май Преди 19 часа, gerchooo написа: Клатенето е като "придърпване" тоест напред назад, а не нагоре надолу. Тампоните в коша и по окачването нямат общо с лашкането. Както го обясняваш е "дупка" между минималните обороти и подаването на гориво след тях. Иди при Бранко и да огледа, или поне се чуй с него, щом го знаеш и ти е работил колата. Как да фрЪляме боб през клавиатурата от кво клати? Понякога е дреболия, а понякога е самовнушение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1583 #9 Отговорено 17 Май (Редактирано) @gerchooo Наскоро се борих с точно това, придърпване и колата се лашка. Затова казах да провери бобините,ако не е сменял свещи хубаво е да го направи. Проблема се оказа напукани лули на бобини,от там този проблема,снимал съм едната в предния пост. Бобините и сам може да си ги провери разкача от кабелите ,с ключ10 развива изважда бобината и проверява. Не е лошо да се огледат тампоните но при стари такива с твърда и напукана гуми и при скъсани просто вибрациите са ужасни на място. Както каза колегата може да е нещо малко и елементарно като лошо гориво. Редактирано 17 Май от CARPERA 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gerchooo 2 #10 Отговорено 17 Май Ще огледам бобините внимателно под силна светлина. Благодаря отново на всички ви. В сряда ще посетя и местния си майстор, за да умуваме и пак ще пиша. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gerchooo 2 #11 Отговорено преди 12 часа Колега, оказахте се прав! Бобините са сцепени и трябва да се сменят Може ли да ми препоръчате марка? Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1583 #12 Отговорено преди 8 часа @gerchooo Вариантите са два оригинални,или афтърмаркет. Обиди се на Бранко ще ти каже кои са добри и работещи. Свещите сте ги гледали и са ок,ако са стари хубаво е и те да се подменят,за да не замине някоя нова бобина. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6602 #13 Отговорено преди 7 часа Преди 5 часа, gerchooo написа: Колега, оказахте се прав! Бобините са сцепени и трябва да се сменят. Това е причина за лашкането, но на диагностика ще покаже веднага "мисфайър", а Бранко би го видял. Не че е невъзможно да са били ОК и за 1 година да се опекат, но и 4-те ...? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gerchooo 2 #14 Отговорено преди 6 часа Мда, странно е, но и 4-те имат пукнатини точно като на снимките на @CARPERA и то на поне по 2 (противоположни) места по обиколката на лулите. Забелязах, че мотора на студен мотор не помръдва в коша. Но когато загрее се тресе. Клапаните и тампоните са проверени. Закачах колата на евтина (китайска) диагностика и не виждам проблем с мисфайр или проблем с авансите (компенсациите). Вероятно наистина ще се чуя с Бранко да видя дали ще може да я поглене. Отново да благодаря на всички ви ;) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1583 #15 Отговорено преди 5 часа (Редактирано) @gerchooo Питах за свещите нищо не каза.При мен с тези бобини и свещите не бяха ок. Взимаш 4 нови бобини и 4 нови свещи мисля Бранко има налични Denso и ти е решен проблема. Като взех колата имах една леко напукана, за 20 хил км станаха 3 доста напукани лули на бобините и проблема с придърпането прекъсване се появи. Нови бобини нови свещи и всичко изчезна,подобри се работата на мотора. Временно решение маюстора ми беше запълнил пукнатините с силикон,беше изчезнал проблема,аз мразя временните решения. Редактирано преди 5 часа от CARPERA 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове