Jump to content

Recommended Posts

Здравейте,предварително се извинявам,ако темата вече я има. Аз карам акорд комби 2.4 бензин от 2005година. При мен се получи следното, отварям и затварям ръчно без проблем, ако не я затворя до край си я прибира сама(моторчето работи). Пробвах да го отворя с дистанционното, но го отвори една педя и го затвори пак. Та реших да го "обуча" както дават да се прави,но при мен няма бутон за вкл.изкл. и явно опита не ми се получи. И след този опит светна лампата. Дали някой има идея как става или да търся сервиз в Пловдив, в който да знаят нещо по въпроса. Още веднъж се извинявам, ако вече е коментирано.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

гумените уплътнения около вратата на багажника го играят датчици за натиск. Може да се "прескочат", като се сложи съпротивление, но не съм стигнал до там. При мен прави проблем дясната страна веднъж на два/три месеца и като я натисна един/два пъти с ръка, на различни места, се оправя. Затова и не ме дразни толкова. Пробвай така, за да видиш коя страна е проблемна. Ако разкачиш акумулатора за малко, може да ти изтрие грешката. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 14 минути, I_Yordanov написа:

Здравей,

гумените уплътнения около вратата на багажника го играят датчици за натиск. 

Комби не съм имал, но не съм и чувал за уплътнение/датчик, за където и да е...

Обясни го физически, къде са кабелите и от къде си го чел...?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
39 minutes ago, JapCar said:

Обясни го физически, къде са кабелите и от къде си го чел...?

Не съм го чел! Както казах, играя си с единия от време на време, като вземе да прави проблеми. Не смятах, че като ги нарека уплътнения, ще предизвикам объркване. Те си приличат на уплътнения, само че са доста по тънки и ако човек не е запознат с това комби си ги мисли за такива. Иначе си има стандартното уплътнение, но то не е на вратата. А кабелите на тези минават заедно с останалите в пантите...

1196481032_Screenshot2025-04-27at19-34-08Tailgate(power)forHondaACCORDTOURER2.4EXECUTIVE5Doors5speedautomatic2012-Honda.thumb.png.16a59511339873461167a94f047ff683.png

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ще видя и това,но в краен случай някой знае ли човек в Пловдив, който разбира?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Провери в общия сноп за прекъснат кабел. 

Иначе по обяснението ти, изглежда ще е проблем с някой сензор. Аз имах проблем с кабел на сензор, който беше прекъснат. Прекъснатото беше под кората на вратата. Но при мен някой от предните собственици беше преправял някои неща там. Явно с времето се прецакват буксите и я беше прескочил с мост. Там беше моя проблем. Хванахме проблемния сензор с диагностика. Диагностиката не беше оригинална на Хонда но беше някаква хубава. Можеше да се пуска проверка на различни модули.

Редактирано от Г.Писаров

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...