ifko 2 #1 Публикувано четвъртък в 16:30 Здравейте, колеги! Имам Honda Jazz 1.4 i-DSI Sport 2008 (GE3; двигател L13A6) и съм почти сигурен, поради различни признаци, че катализатора е издал багажа вече. Автомобила е на 235к км и се кара на бензин. Решил съм да го сменя отново с катализатор а не с резонаторно гърне. Оригинален струва майка си и баща си ( над 2000лв) , но има афтер маркет варианти на цени от 300 до 800лв. Проблемът ми е , че не знам какъв е размера на катализатора. Номерът (от Amayama) e 18160-PWA-G02, но като гледам в различни сайтове за афтер маркет части, с този номер има много варианти с размери от 625мм през 650, 660 та до 765мм и различно тегло. Някой има ли представа за този модел и двигател кой е правилният размер? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vandim 3 #2 Отговорено четвъртък в 18:13 Здравейте! Може ли малко яснота по признаците по които сте разбрали, че катализатора Ви е за смяна? Благодаря!Изпратено от моят RMX3151 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ifko 2 #3 Отговорено четвъртък в 18:23 9 minutes ago, vandim said: Здравейте! Може ли малко яснота по признаците по които сте разбрали, че катализатора Ви е за смяна? Благодаря! Изпратено от моят RMX3151 с помощта на Tapatalk Висок разход на гориво, загуба на мощност и не на последно място специфичен шум от областта на катализатора ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2969 #4 Отговорено четвъртък в 18:50 Най-ясният признак е, когато го свалиш и го огледаш лично. Ако е тръгнала да се стопява питата или е механично повреден, значи е за смяна. Ако само е замърсен, чисти се, промива се и се кара отново с него. Няма по-добър от оригинала! Афтърмаркетите изкарват по година и дотам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ifko 2 #5 Отговорено четвъртък в 18:56 2 minutes ago, dandilov said: Най-ясният признак е, когато го свалиш и го огледаш лично. Ако е тръгнала да се стопява питата или е механично повреден, значи е за смяна. Ако само е замърсен, чисти се, промива се и се кара отново с него. Няма по-добър от оригинала! Афтърмаркетите изкарват по година и дотам. Имайки предвид шума, най-вероятно е механично повреден и питата е започнала да се разрушава. Оригиналните са прекалено скъпи. Преди години на едно Пежо 406 смених катализатора с неоригинален и го карах 3г, после го продадох на приятел и той го кара още година-две и го продаде. Нямаше ядове с катализатора. Автомобила се караше на газ и бензин. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
marto_bo 69 #6 Отговорено преди 21 часа Преди 11 часа, dandilov написа: Ако само е замърсен, чисти се, промива се и се кара отново с него. Няма по-добър от оригинала! Афтърмаркетите изкарват по година и дотам. Как се чисти/промива с добавки или има фирми които се занимават с такъв тип дейност. За дпф съм гледал из тубата разни клипчета как си киснати промиват с някаква течност, ама за бензинките .... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2969 #7 Отговорено преди 19 часа Всичко зависи от състоянието му. Ако няма механични повреди и не е много замърсен - с добавка. Ако е значително замърсен - в добър сервиз с качествена химия. Чекът свети ли? Ако имаш слаба ефективност на катализатора, трябва втора ламбда сонда да даде сигнал, ако не е манипулирана. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ifko 2 #8 Отговорено преди 19 часа Чека не свети, но не се знае дали не е манипулирана втората ламбда сонда. Трябва да проверя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2969 #9 Отговорено преди 17 часа Шумът, който се е появил, може да е и от някоя част от изпускателната система - тръба, средно или задно гърне. Провери и тях, преди да се хвърляш на катализатора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ifko 2 #10 Отговорено преди 9 часа Ще проверя, но звука се чува повече в предната част - под таблото и шофьора, и когато си отвън е най-ясен звука. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове