Jump to content

Recommended Posts

Привет на всички!Нов съм във форума, а също така се качвам за първи път на японска машина.В случая това е Хонда црв 3 с бензинов мотор и 6- степенна механична скоростна кутия. От този форум разбрах,че смяната на маслото на скоростите става само с масло Honda MTF3. В момента съм в Германия и тук намирам MTF3 Ultra.Дали това масло може да се ползва с такова доверие,както MTF3?Благодаря предварително!

Screenshot_20250401_103115_Chrome.jpg

Screenshot_20250401_103048_Chrome.jpg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да може да го порчваш тази  желязната кутия масло MTF 3 е за японския пазар.

Но 4 л са много .

Темата за смяната му.

https://forums.hondabg.com/topic/116120-honda-crv-r20a2-смяна-масло-сккутия-и-заддиференциал/

Редактирано от CARPERA
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колега .Смяната на диференциалното масло ще се прави в България,понеже скоро ще си идвам в отпуск,но не искам да тръгвам от Германия без ново моторно и скоростно масло.Да 4 литра са много,но предполагам,че може да се съхранява или просто ще услужа на някой,който има нужда.Извън темата започнах да се превързвам към хондите и благодаря на всички, които ме ,,вразумиха,, в това число и колегите от този форум. 

20250327_130715.jpg

20250327_130733.jpg

20250328_190505.jpg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Русев

За мотора знаеш хубава сивтетика 0w20или 0w30 както и хубав маслен филтър.

Това сложеш сега аз мотор R20A2

20250309_143719.thumb.jpg.dcada9c2df7533ca208e1b53b9582f40.jpg

Диференциала задния събира 1.2л  масло Hond DPSF..

Като седи маслото се окислява.

Редактирано от CARPERA

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 3 часа, Русев написа:

предполагам,че може да се съхранява или просто ще услужа на някой,който има нужда.

Не става за съхранение, особено за скорости, което се сменя през повече години.

Пиши, на лично, ще ти купя остатъка, ако е над 1.6 литра.

Само гледай датата на производство да не над година, в най-лошия случай.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито ново возило колега. Много и безаварийни километри ти пожелавам.

Както колегата Carpera е написал маслото на диференциала се сменя само с оригиналното. То така или иначе трудно ще намериш алтернатива.

Така и така си в Германия и ще си поръчваш от ato24, можеш да си поръчаш от там за диференциала 2 тръбички по литър, пък после тук да си ги смениш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колеги.Ще погледна датата на производство.Ако всичко е наред ще пиша,но някъде след Великден.За двигателното и диференциалното масло знам и ще взема това,което и вие казвате.Просто споменах,че диференциалното масло ще се сменя в България,а маслата ще ги купя тук в Германия.Колега Ракеем- имам само един близък с хонда фрв в България и ако на него не му трябва остатъка от маслото ,ще ти го изпратя на теб.Не искам пари за остатък,който няма да ми върши работа. Но конкретно за това-около или след Великден. Благодаря на всички ви и разбира  се безаварийно шофиране.

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има и друг вариан след 5 хил  км да сменеш пак маслото на скоростната кутия,то не изтича всичкото при смяната.

Така ще е си сигурен че имаш почти ново масло в скростната кутия,смяната е елемнтарна.

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 36 минути, CARPERA написа:

Има и друг вариан след 5 хил  км да сменеш пак маслото на скоростната кутия,то не изтича всичкото при смяната.

Така ще е си сигурен че имаш почти ново масло в скростната кутия,смяната е елемнтарна.

Благодаря за това инфо колега CARPERA.Дали това не важи и за диференциала,т.е. ако при замяната на маслото то не изтича напълно,тогава отново след определен пробег пак да се сменя и колата да има почти ново масло?

Редактирано от Русев
Грешно изписана дума

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако нямаш сервизна история която да пише за тези масла и смяната им да важи.

Редактирано от CARPERA

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте всички.Колега CARPERA, колата има пълна сервизна история,но последното обслужване не е при Хонда,а при дилъра откъдето я купих.Но дори и при официален представител аз нямам пълно доверие ,защото работници,механици и т.н са сърби,араби,турци и пр. но не и немци.Да предишният собственик е немец пенсионер(колата е на 76000км.),документите са по немски изрядни,всичко е реално,но  ти не виждаш кой и как обслужва колата.Когато една кола е гаранционна е различно.На мен ми предлагаха гаранция от 1 година срещу 500 евро,но аз отказах,защото около Коледа ще си оставя колата в България, за да си имам сигурен транспорт.Имам по-вече доверие на вас колегите от българският и немският форум ,отколкото на механици от незнам къде събрани от кол и въже.Имам преживявания от сервизи на немски марки и мисля,че не само техниката има вина за ядовете на хората.Германия не е същата,каквато я заварих

Преди 15 часа, CARPERA написа:

Ако нямаш сервизна история която да пише за тези масла и смяната им да важи.

,а България не толкова лоша ,както много хора твърдят.Приятно и безаварийно шофиране на всички.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...