Jump to content

Recommended Posts

Здравейте колеги,

имам Honda Civic VIII Exclusive 2008г. със сгъващи се огледала. Дясното от тях го направих да работи като смених жълтото на модула, обаче лявото не. Когато му изкарвах модула го счупих много и се наложи да поръчам нов от Али Експрес. Новият модул пристигна и огледалото започна да се сгъва веднага, но на следващия ден вече не работеше. Смених му модула с този на дясното (работещия), обаче пак не работи… Въпроса ми е дали може нещо друго да причинява проблем, нещо да се е “изпържило” от новия модул или съм за ново огледало. Моля ако някой се е сблъсквал с този проблем да сподели малко информация и ще съм много благодарен !

Това е единствената снимка с 2 сгъващи се огледала, не оцеляха дори 24 часа :cry:

IMG_2156.jpeg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понякога двете букси в огледалото не дават добър контакт. Опитайте да ги почистите и да наместите клемите ако е възможно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще пробвам, но имам съмнението че

нещо друго прави проблема

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А къде го счупи "много леко"? Защото ако си счупил много леко механизма, няма да се сгъва повече. Реално, не знам и защо ти е да се прибират принципно. На мен за 8 години ми трябваше 2 пъти в доста тесни места като съм паркирал и това е. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля че си ме разбрал правилно, нещото което съм счупил много е самия shut-off вътре в огледалото. Самата функция въобще не ми трябва, а само и единствено защото държа колата да е максимално OEM

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е счупено само това, не би трябвало да имаш проблеми. Ако е работило преди това а след като си го разглобил, не е работило, значи проблема е ясен. Погледни добре дали си свързал всичко. Като местиш модула ляво/дясно, работи ли на едното? 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Качвам снимки, за да е ясно за какво говорим. Този модул го счупих тотално и смених с нов, който работеше точно 1 път и повече не иска. Смених го със здравия модул от другото огледало и пак не работи

IMG_2188.jpeg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Именно, явно проблема не е в него а в самото огледало и механиза му. Когато го преместиш този модул обратно на здравото, то работи, нали? 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, другото огледало си работи. Търся проблема дали е някъде по веригата или е за смяна на огледалото

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо по електриката ще да е, не бързай ако механиката е здрава. Някой с мултицет да замери по буксите какво идва в едното и другото и тогава да се види къде е драмата. Ако е и с подгрев, ново е 500лв, сменях 1 път вече.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще го погледне един познат, аз също си мисля че е нещо по токовете. Механизма трябва да е здрав, защото работеше веднъж без проблем.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 21 часа, Kaloyansm написа:

Смених го със здравия модул от другото огледало и пак не работи

А този (новия) модул, работи ли на другото (сгъващото се) огледало. Както съм писал по-горе, понякога самите букси не контактуват. При мен имаше такъв проблем с едното огледало, след като разчовърках буксите с един шиш всичко се оправи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снощи пробвах с контактен спрей, разместване на буксите и оголени жички и няма никой. Новия модул не искам да го пробвам на работещото огледало, защото имам съмнение че и него ще прецака.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Новия модул оригинален ли е, като този на снимката, или е нещо незнайно какво. По принцип този модул не е нищо особено, реално го играе един вид защита от претоварване. Аз също когато ремонтирах моите модули, на единия без да искам му пробих релето. Изчистих го добре от това с което е покрит, смених релето и термопредпазителя и сега си работи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...