Jump to content
iliyan_pi

CR-V 4, необясним проблем със зареждането

Recommended Posts

Здравейте, преди месец забелязах, че акумулаторът ми не се зарежда - алтернаторът дава до 12,3 В, но индикацията не свети. В сервиза казаха че вероятно е релето и го смениха, но като взех колата и тя загря, светнаха "BAT' и "AWD" (!). Майсторът смени и диодните блокове, но ефектът остана. И така до днес - той казва, че имало някакво друго "реле", но не се знае много за него. Зареждането работи (14,2 В), но светят "BAT' и "AWD" и аз карам колата като съм 'на тръни" , да не би да се прецака нещо. Майсторът търси схеми на колата, защото тя е "канадка". Прочетох във форума за някакво ELD и затова пиша тук с надеждата някой да е имал подобен случай.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я виж тук. Да не би и ти да си се заблудил като мен. Новите коли си имат управление на зареждането. Не зареждат постоянно на макс.

https://forums.hondabg.com/topic/112724-алтернатор-dual-mode-charging-system-или-проблем/?tab=comments#comment-1057580149

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря! Един от майсторите в сервиза също спомена за "интелигентно зареждане" в тези коли и аз го приемам, но защо светят "BAT' и "AWD", а и те нямат нищо функционално общо?  Японците били оставили целия процес на компютъра, но това усложнение спъва работата.

Редактирано от Honda_Z
Моля, не цитирайте цялото предходно мнение! По презупция се предполага, че отговаряте на него.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според това което си написал разбирам, че са светнали след манипулациите в сервиза. Така че по-скоро там търси проблема. Дано пазят старото реле.

Иначе схемата в последния пост в другата тема видя ли? Би трябвало да е за твоята кола. Щом е от канада е 2.4 нали?

Редактирано от Bizzito

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...