iliyan_pi 1 #1 Публикувано преди 16 часа Здравейте, преди месец забелязах, че акумулаторът ми не се зарежда - алтернаторът дава до 12,3 В, но индикацията не свети. В сервиза казаха че вероятно е релето и го смениха, но като взех колата и тя загря, светнаха "BAT' и "AWD" (!). Майсторът смени и диодните блокове, но ефектът остана. И така до днес - той казва, че имало някакво друго "реле", но не се знае много за него. Зареждането работи (14,2 В), но светят "BAT' и "AWD" и аз карам колата като съм 'на тръни" , да не би да се прецака нещо. Майсторът търси схеми на колата, защото тя е "канадка". Прочетох във форума за някакво ELD и затова пиша тук с надеждата някой да е имал подобен случай. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 506 #2 Отговорено преди 16 часа Я виж тук. Да не би и ти да си се заблудил като мен. Новите коли си имат управление на зареждането. Не зареждат постоянно на макс. https://forums.hondabg.com/topic/112724-алтернатор-dual-mode-charging-system-или-проблем/?tab=comments#comment-1057580149 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
iliyan_pi 1 #3 Отговорено преди 15 часа (Редактирано) Благодаря! Един от майсторите в сервиза също спомена за "интелигентно зареждане" в тези коли и аз го приемам, но защо светят "BAT' и "AWD", а и те нямат нищо функционално общо? Японците били оставили целия процес на компютъра, но това усложнение спъва работата. Редактирано преди 14 часа от Honda_Z Моля, не цитирайте цялото предходно мнение! По презупция се предполага, че отговаряте на него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 506 #4 Отговорено преди 15 часа (Редактирано) Според това което си написал разбирам, че са светнали след манипулациите в сервиза. Така че по-скоро там търси проблема. Дано пазят старото реле. Иначе схемата в последния пост в другата тема видя ли? Би трябвало да е за твоята кола. Щом е от канада е 2.4 нали? Редактирано преди 15 часа от Bizzito Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове