Jump to content
melian

Защита от прегряване и отказ да запали

Recommended Posts

Имам Хонда Джаз 2005 г. 1.4 автоматик. Имам проблем от време на време при повторно запалване. Описвам ситуацията. Потеглям, изминавам максимум 30 км, спирам, има престой около 2ч и при опит да запаля да потегля ключа не върти. Ни звук ни стон от запалване на двигателя. Сякаш акумолатора е паднал нацяло, но не е в него проблема. Той е нов. Трябва да изчакам известно време и тогава вече поли. Моля за съвет къде може да е проблема, защото ме оставя в това положение в друг град и не мога да се прибера. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никой нищо не разбира от написаното!

Ключа ли не върти, стартера ли и каква е връзката с прегряване?!?

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оправи си минусовата клема ! И от двете страни - акумулатор/шаси. При нов случай, просто ги размърдай. 

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 3 часа, s.s.d.d. написа:

Никой нищо не разбира от написаното!

Ключа ли не върти, стартера ли и каква е връзката с прегряване?!?

Извинявам се не уточних. Преди време майстор ми каза, че компютъра подава сигнал, че колата е прегряла и за това блокира опит да бъде запалена. Беше проверено всичко дали наистина не прегрява, но няма проблем там. Тогава ми направи един кабел, с който като добра до + да запали. Работеше, но вече и с него не мога да запаля. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 2 часа, ИцоД написа:

Оправи си минусовата клема ! И от двете страни - акумулатор/шаси. При нов случай, просто ги размърдай. 

Пробвала съм да ги размърдвам. Не помага. Седя и чакам да реши, че не е прегряла и тогава пали. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно ми е как този майстор е разбрал, че компютърът подава сигнал за прегрят двигател, ако не е с включен тестер и няма светнал чек енджин ?!?!? Понякога при температурни разширения, прекъсват контакти (клеми, спойки, дири на платки). Наитина е странно, но все си мисля че проблемът е в кабели. Потърсете добър електричар !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не разбирам. Това ми беше обяснено. Ще потърся, защото е неприятно да чакам с часове за да се прибера. Благодаря! 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...