Jump to content
Деян

Помощ за плащане на мито и ддс

Recommended Posts

Здравейте колеги!Имам нужда от помощ.Купих хонда црв 3 2.2дизел с английска регистрация.Днес отидох до митницата и ми поискаха данъчна отценка на която отцениха колата за 3075лв след което в митница Казанлък ми поискаха 1735лв за мито и ддс.Не съм наясно ,но ми се струва доста.Ако някой може да помогне някак да пише моля.Отделно и еко такса трябва да се плати.

Редактирано от Деян

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

По принцип митото е 10% върху стойността на колата, плюс всички разходи по транспорта до БГ. След това върху цялата сума - стойност на колата + транспортни разходи + митото, се начислява и 20% ДДС. 3075лв. х 10%=307.50лв. мито. 3075лв. + 307,50лв.=3382,50лв. х 20%=676,50лв. ДДС. Всичко мито и ДДС - 984,00лв. Това е според мен. Ако греша в процента на митото да каже някой.

Не казваш и за колко си купил колата и от БГ ли я купи. Ако фирма или лице ти обработват документите пред митниците, също има някаква така за услугата, но в никакъв случай не е толкова голяма.

Редактирано от goga
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, goga написа:

По принцип митото е 10% върху стойността на колата, плюс всички разходи по транспорта до БГ. След това върху цялата сума - стойност на колата + транспортни разходи + митото, се начислява и 20% ДДС. 3075лв. х 10%=307.50лв. мито. 3075лв. + 307,50лв.=3382,50лв. х 20%=676,50лв. ДДС. Всичко мито и ДДС - 984,00лв. Това е според мен. Ако греша в процента на митото да каже някой.

Не казваш и за колко си купил колата и от БГ ли я купи. Ако фирма или лице ти обработват документите пред митниците, също има някаква така за услугата, но в никакъв случай не е толкова голяма.

Колата я купих от бг за 5400 но нямам договор с човека.В пинеделник си идва от англия с талон на мое име и дано тогава да падне по надолу от това което ми казаха фнес.Чух че в Пловдив било по евтино но незнам дали е така.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И отидох в митницата не през фирма.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, Франко написа:

Няма ли и акциз?

Нямам си идея за първи път копувам нов внос.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички в Казанлък казват че им взимат много пари за мито и ддс

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи мито и ДДС е едно и също за цялата страна. Акциз мисля, че няма. Не знам на каква стойност са ти ги сметнали тези пари и как са ти ги сметнали, след като нямаш документ за собственост на колата - договор, фактура, талон на твое име. На 5400лв. се връзва посочената от теб сума.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 9 часа, goga написа:

Значи мито и ДДС е едно и също за цялата страна. Акциз мисля, че няма. Не знам на каква стойност са ти ги сметнали тези пари и как са ти ги сметнали, след като нямаш документ за собственост на колата - договор, фактура, талон на твое име. На 5400лв. се връзва посочената от теб сума.

Имам документ талон и никъде не пише цена на колата затова трябваше да направя застрахователна отценка и по-нея да изчислят ,но това е почти двойно при положение ,че отценката е 3075лв

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Незнам дали адвокат или агенция за помощ за такива документи биха помогнали?

Редактирано от Деян

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Май разбрах - имаш талон на колата и чакаш човека от Англия да дойде с талон на твое име. Адвокат, фирма да ти вземат 100-150лв. за услугата пак е по добре. Не знам дали не ти трябва и ЕОРИ номер за митницата. Ще питам познат търговец на коли как обмитява, ако знае и довечера ще пиша. В краен случай пита ги тези в митницата как стигнаха до тази сума.

Редактирано от goga

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 1 час, goga написа:

Май разбрах - имаш талон на колата и чакаш човека от Англия да дойде с талон на твое име. Адвокат, фирма да ти вземат 100-150лв. за услугата пак е по добре. Не знам дали не ти трябва и ЕОРИ номер за митницата. Ще питам познат търговец на коли как обмитява, ако знае и довечера ще пиша. В краен случай пита ги тези в митницата как стигнаха до тази сума.

Добре ще изчакам да видим какво ще ти каже твоят човек.Иначе да имам талон на старият собственик който си идва в понеделник от англия и каза че е изкарал талон на мое име което било по добре от колкото да правим договор.Така ми каза като я взех преди две седмици.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потвърждавам. Сметките са ми верни - мито 10% и ДДС 20%. Няма акциз. Ще ти трябва ЕОРИ номер. Безплатно се издава от митницата, но отнема 2-3 дена. Фирма, лице да ти свърши всичко при нас е 100-150лв.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, goga написа:

Потвърждавам. Сметките са ми верни - мито 10% и ДДС 20%. Няма акциз. Ще ти трябва ЕОРИ номер. Безплатно се издава от митницата, но отнема 2-3 дена. Фирма, лице да ти свърши всичко при нас е 100-150лв.

Значи при всикчи случай трябва да си искарам еори номер и след това да ида в друг град да го платя.Доколкото разбрах е така нали.Дори и с талона на мое има пак ще ми трябва и ако ида в пловдив като ми дойде талона без този номер няма да мога да платя?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А имаш ли познати който ако им пратя талона могат да ми направят Еори и след 3 дни да ми платят и мито и ддс?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не нямам такива познати. Информацията ми е от познат в митницата, но не искам да го притеснявам по-вече. Би трябвало да можеш да платиш и в Казанлък. Бързо търсене в интернет и излиза в Казанлък митнически представител с адрес бул. Розова долина офис 7 - да не му казвам името, че не го познавам и да не излезе реклама. Просто потърси митнически представител Казанлък, Пловдив и т.н.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за помоща намерих агенция в стара загора ще пиша каква е развръзката!:)

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 6 часа, scyberboy написа:

Какво стана, колега @Деян?

Чакам утре да ми дойде талона и ще кажа до края на седмицата!

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...