Jump to content
Ivaka24

Проблем с вратата на багажника

Recommended Posts

Здравейте. Става дума за Accord 7 комби. Вратата на багажника от нищото се заключи и не се отваря изобщо нито от дръжката, нито от ключа. Все едно е заключен и нищо не го отключва. Успях днес да го отворя ръчно отвътре, където е механизма под кората. Ако може съдействие къде да търся проблема и по важното някой ако е имал същият проблем - къде го оправихте. Иска ми се да я закарам при човек, който е правил такъв ремонт и разбира. От София съм.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятната причина, но не единствена, в подобни случаи е, прекъсване на някой от кабелите в гофрирания хобот, между вратата и купето...

Би трябвало да може да се измъкне единият му край, после другият и да се проверят визуално кабелите...

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам 7-ца комби фейс и моята 5-та врата прави проблем. HDS-a не намира грешка. Кабелите в двата снопа между вратата и купето са подменени изцяло. Изключване на акумулатора за 5 мин решава проблема. До следващия път, обикновено след седмица или две. Търся съвет.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много пъти е писано за тези врати. Аз също съм писал многократно, това което ще напиша. 

Вратата на комбито има много модули. Аз съм имал проблеми в няколко. Първи път, след като купих колата - моторчето в бравата на вратата. След това имах прекъснат кабел на сензор. Последното което се случи, беше прецакване на модула или компютър, (не съм сигурен за точното название) за цялостното управление на вратата. Когато се повреди този модул, на диагностиката ми даваше всевъзможни повреди. Доста неща смених, преди да се стигне накрая до този модул. 

При проблеми с вратата, обикновено се започва с проверка за прекъснати кабели. И после с другите неща. 

Ако се намери диагностика да се закачи и види къде е проблема е най - лесно. Разбира се ако не е скапан този модул за цялостно управление. Тогава е проба - грешка, докато се намери проблема.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Много благодаря за мнението, което не ми помага. Имам HDS (Honda Diagnostic System), която не намира грешка. При това след изключване на акумулатора за 5 мин, вратата заработва нормално. Поправете ме ако греша, но си мисля, че ако има проблемен датчик, мотор или компютър, вратата не би заработила след изключване на акумулатора. Както написах по-горе, сноповете кабели между вратата и купето и в двата края са подменени. Колата е при мен от 8 години, имал съм дефектен датчик намиращ се в гуменото уплътнение на вратата, но тогава диагностиката го засече и го смених. Сега съм в пълно неведение, чудя се какво да правя.

Редактирано от Tokio

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 24.01.2025 г. at 7:33, Г.Писаров написа:

Тогава е проба - грешка, докато се намери проблема.

Мисля, че в края на поста съм го написал доста ясно. При мен въпреки, че диагностиката показа някаква грешка - пак се наложи да го правя по този начин. Започнах с проверката на кабелите и в последствие подмених всички модули - заключващия електромотор, после този, който отваря и затваря вратата. Накрая компютъра. Сега си имам резервни работещи мотори за бравата и за повдигането на вратата :)

Друго - ако имаш прекъснат кабел към някой от сензорите - не отчита грешка. В диагностиката се вижда само, че даден сензор е задействан и това не позволява отварянето на вратата. Когато при мен беше този проблем, момчето така го намери. Не знам дали е в същото меню, където са грешките. Това ми каза момчето, което прави колата, че му е показало. Не поисках да погледна на диагностиката как го показва.

При мен при всички проблеми които имах - с отчетена грешка или без, след разкачане на калемите, врата ми сработваше поне веднъж. Може би е направено да можеш да разтовариш багажа ако е препълнен багажника, знам ли 🤔

От написаното от теб бих заложил на компютър.

При мен също беше така - работеше за известно време и после спираше. Без някаква зависимост. По някога работеше за 2 - 3 отваряния. Понякога работеше и по месец. Ако можеш да намериш компютър с който да пробваш ще е най - добре. 

Изчерпаха ми се идеите, които не знам дали ще ти помогнат. Успех :)

Редактирано от Г.Писаров
  • Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...