liko99 0 #1 Публикувано преди 17 часа Здравейте, колеги, От скоро имам проблем с тока към заключващия механизъм на задна врата. Закупих нов механизъм, но отново не работи. Ел. Стъклото работи на вратата, но вратата не може да се заключи. Това води до спиране на централното да работи, както и отваряне и затваряне на багажника през дистанционното. Колата е Акорд 2004 дизел, комби. Имам две питания: - някой със сходен проблем, който го е отстранил - има ли опция да се залъже мрежата по някакъв начин и мрежата да се затвори и централното и багажника да заработи. Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 309 #2 Отговорено преди 14 часа Някой по- разбиращ, трябва да види схемата, каква е връзката на задна врата, с тази за багажника... Ако беше само на багажника, обикновено прекъсва някой кабел в снопа, между вратата и купето. Може да се прегледа и снопа за задната врата и идва ли захранване до нея..., но все пак е добре да има схема... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
liko99 0 #3 Отговорено преди 13 часа Здравей, колега, То не само багажника, но реално и централното не работи. Колата седи отворена, ако не се заключи от копчетата на шофьорската врата. Мислех, за манипулация на системата, да се имитира че има товар/работещ заключващ механизъм и да потръгне системата. Дали ще стане, грам идея нямам. Не ми остава време да отида до човек занимаващ се с инсталацията да види какво се случва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CCord 254 #4 Отговорено преди 12 часа (Редактирано) преди 17 минути, liko99 написа: Мислех, за манипулация на системата, да се имитира че има товар/работещ заключващ механизъм и да потръгне системата. Сакън, това не го прави, ще изпляскаш модула на централното. Във всеки актуатор по вратите има микро-ключе с два контакта от които модула разбира кога е отключена и кога заключена всяка врата. Ако новия актуатор който си сложил е втора употреба може точно там да е проблема, а може и в инсталацията да има прекъсване. Модула на централното го изключвам като вариант за повреда щом се заключва/отключва от копчето му. Ти по какъв начин пробваш отключване/заключване, с дистанционното или с ключа в бравата? Нямаше ли някакво обучаване системата на централното? Редактирано преди 12 часа от CCord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове