Jump to content
AndyA

Ремонт на ключалка

Recommended Posts

Ето линк и към ключ, който влиза точно в оригиналната кутийка (проверено) и изглежда добре:

https://www.aliexpress.com/item/1005006416761188.html

Също и снимки.

Сега остава да намеря ключар, който да го нареже на прилична цена.

key01.jpg

key02.jpg

key03.jpg

key04.jpg

key05.jpg

• Харесвам 1
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам че си от София, преди 10 години бях ходил при едни момчета на Климент Охридски, мисля че бяха на номер 25 но не съм сигурен, ателието е голямо с видими надписи над него.  За нарязване са перфектни пичовете, поне тогава машинките с които нарязват им бяха нови и ми направиха същия ключ от първия път, а в Бургас 3-ма ключари ми развалиха по една заготовка и нищо не направиха, добре че всеки от тях си плати некадърността.

Тогава разбрах че от тези заготовки има бронзови евтини, и стоманени по-скъпи, ако си вземеш бронзова и се ползва всекидневно изкарва 3-4 години и започва да прави номера я с ключалка, я с боша. Оригиналните са стоманени, и се намират такива заготовки но се обработват трудно, точно това ми обясниха тогава тези момчета от София.  Аз си купувах все оригинални от И,бей, за китайчетата не знам какви са, но за тази цена не очаквай нещо сносно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря за инфото за ключар, че се чудех къде да отида.

Този ключ ми е само, ако, не дай боже, падне акумулаторът съвсем, а и да имам копие, че с патрона дойде само 1 ключ. Иначе съм с keyless.

"Китайчета" съм ползвал на предишни коли, че все идваха с един оригинален ключ. Колкото казваш издържаха наистина, но все заради пластмасите на кутийката. Един се беше усукал, но едва-едва и пак си работеше.

Хубавото при бронзовите (или са месинг, не знам) е , че понеже са по-меки, се износва ключа, а не ключалката.

В Бургас съм ползвал няколко пъти услугите на  ключаря, който е в "краставицата". Никакви проблеми не съм имал с ключовете. Работи внимателно и винаги предлага да пробва ключа на колата, за да го дооправи, ако не движи гладко. А и цените му са добри, поне сравнено с други, особено пък тези в София.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също съм keyless. На мен ми бе паднала батерията на дистанционното .Отключих колата само с ключа , но алармата се активира и не спря да свири докато не смених батерията.

Има ли начин за деактивация само с ключа?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На акурата ми в книжката пише да се опре дистанционното до бутона за палене. Така можело и да се пали колата. При ЦРВ от съшите години едва ли би било по-различно.

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 16 часа, AzSum написа:

Има ли начин за деактивация само с ключа?

Нямам идея. И при мен се включва алармата при отваряне с ключ.

Ще пробвам това, което е написал Пламен (много благодаря за инфото), защото си заслужава да се знае, ако падне батерията на дистанционното.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това за паленето го знам, но как ще деактивирам алармата междувременно?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...