Jump to content
HondaExplorer

Стар хондаджия с "нов" сивик 7 и няколко въпросчета

Recommended Posts

Здравейте колеги, след почти 20 години притежание на хонди реших, че всеки себеуважаващ се хондаджия на средна, да не кажа вече влязъл в критическата възраст е немислимо да не е притежавал поне един сивик без значение от генерацията. След акорда знаех, че ще правя компромис с много неща като возия и комфорт, но пък знаех, че ще имам и много тинейджърски бонуси. Исках малка, икономична, проста и удобна кола и колебанията бяха между джаз и сивик. Спрях се на петврат Сивик 7, 1.6 бензин 2005, ръчка, фейслифт. Винаги ми е харесвала визията отвън и простотата и обема на интериора. Приятната изненада дойде с добрата динамика, сравнително ниския разход, който още засичам, прекрасния звук на оригиналното аудио и не толкова твърдата возия при нормални условия. До момента съм сменил масло, свещи, филтър купе( мега лесно в сравнение с акорда), регулирах си клапаните, което не вярвам стария собственик да е правил докато е карал на газ, но бяха в норми, монтирах си просто DRL-че да ми пуска късите, че ме кефи как светят лупите. Имам следните въпроси и коментари към по-дългогодишните собственици:

1. Влизането в дупки на магистрала е меко казано стряскащо, блъскането е силно, нямам чукания и хлопания, предполагам, че повечето сивици е така и трябва да свиквам?

2. Очаквах, че ще е доста шумно в купето откъм двигател, но като цяло до около 2800 об.мин е доста добре., аз не карам бързо, а и ме кефи да си гледам средния разход. 

3. Шумът от гумите сякаш ми идва в повече. Не знам дали защото са зимни или пък защото отзад газовата бутилка е малко по-висока и надига кората, но усещането е сякаш съм с All terrain гуми или все едно се возя в старите автобуси едно такова специфично виене. Чудя се дали е възможно да е шум от лагери, не мога да се ориентирам понеже с хонда съм нямал проблемни лагери на главини. Знам че сивиците и джазките повече страдат. Започва от около 30 км.ч и после сякаш утихва след 80км.ч. Сменил съм съм задните гуми с други зимни и пак същото. Ако някой има добро видео или запис на звук с виещ лагер ще съм благодарен. Интересно че открих отзад на подкалниците някакви грапави кечета, като мокет, които изглеждат оригинални и обгръщат калника отвътре над гумите. Мокрят се, но и съхнат сякаш бързо и не трупат кал. Не бях виждал подобни освен обикновена пластмаса, вероятно идеята им е шумозаглушителна.

4. Левият сенник увисва, ще търся друг. 

Това за сега, още трупам впечатления с количката.

Редактирано от HondaExplorer
  • Харесвам 1
  • Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма вехт Хондаджия, който да не притежава поне 1 стара бангия от време оно - да се сеща как е било. ;)

Твоята е малко от тоя век, ама е проектирана пак в началото му, та "ще минеш метър".

Виене на лагер се тества като се ослушваш при средна скорост и леко навиваш волана, така че колата да е във вираж. Тогава има напрежение точно в лагерите и ако са тръгнали, ще има промяна в бученето, ама ти си старо куче и това го знаеш.

Честито и безаварийно с ванчето маскирано като хеч. :)

• Нагоре 1
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, шумна е над 110 км/ч. Вози малко твърдо, но не чак, като 8 ген! Щях да я сменям с такава ама на драйв теста, като минах над бабуната и дръстенето ме отказа от 8-ма ген.

Аз съм доволен от моята, на висока скорост е като залепена по завоите. На магистрала също е много стабилна, но шумна! Сина ми я кара с поставени големи слушалки на главата хахаха.

Редактирано от ruil4o
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...