dimitrow77 5 #1 Публикувано 26 Декември, 2024 Здравейте, наскоро си закупих въпросния соленоид/вакуум клапан за Хонда акорд 7 2.2 дизел, след прочитане на грешка P2004 и няколко четения из форума разбрах, че повечето колеги си решават проблема с подмяната му. Както и при другите така и при мен свети на моменти, забелязал съм по-скоро като постои повече време на място загряла, не усещам разлика във вървежа но все пак така или иначе закупих въпросния клапан 2ра ръка и ще го сменя. Въпроса ми е единствено как точно трябва да се случи това, тъй като след свалянето на кората и жалък опит за изкарване на малките маркучета разбрах, че явно не е толкова просто колкото съм си мислел. Как точно трябва да ги извадя, нови ли се слагат, късат ли се? Ще прикача и снимка на въпросния клапан (стария, който все още не съм сменил) за да видите как изглежда. Ще мога ли да се справя сам или да се насоча към някой майстор? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 309 #2 Отговорено 26 Декември, 2024 Не изглежда никак сложно да извадиш две маркучета... Вероятно са меки, силиконови маркучета... Подпъхваш под края на маркучето, две плоски отвертки странично, опирайки ги в тръбичката и опитваш да избуташ маркучето... Няма как да не излезе, особено, ако има близко място да подпреш отвертките като лост... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimitrow77 5 #3 Отговорено 26 Декември, 2024 Под сложно имам предвид, че на ръка не излизат дори и когато се дърпат по-силно, иначе това с отвертките мога да го пробвам утре, стига да не пукна маркуча някъде без да искам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 309 #4 Отговорено 26 Декември, 2024 (Редактирано) Няма да пукнеш, дебели са... Залепнали са, с дърпане няма да стане, може да се скъсат, защото са еластични, но и крехки... Опитай и с една отвертка да напънеш от двете страни последователно, да отлепи... Другата отвертка може да запънеш някъде, да я използваш за опора на лост, който ще е първата отвертка, с която надигаш... Трудно е с думи да се обясни, но идеята е да се натиска челото на маркучето, да върви по дължината на тръбичката... Редактирано 26 Декември, 2024 от JapCar 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CCord 254 #5 Отговорено 26 Декември, 2024 (Редактирано) Пробвай с изваждането на маркучлетата при загрял мотор, тогава ще са по гъвкави, ако са студени ще са твърди като пластмасови.. Редактирано 26 Декември, 2024 от CCord 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimitrow77 5 #6 Отговорено 26 Декември, 2024 А в случай на скъсване какво правя, да се подготвя ли предварително с такива изобщо ако ги продават или най-добре да не рискувам и да си ида на майстор? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 309 #7 Отговорено 26 Декември, 2024 преди 5 минути, CCord написа: ...ако са студени ще са твърди като пластмасови.. Мисля, че този тип маркучета са силиконови, меки, еластични, никога не стават твърди... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 309 #8 Отговорено 26 Декември, 2024 преди 8 минути, dimitrow77 написа: А в случай на скъсване какво правя, да се подготвя ли предварително с такива изобщо ако ги продават или най-добре да не рискувам и да си ида на майстор? Вероятно се продават такива, или подобни по авто магазините, на метър, дължината ще премериш, не е критична... Няма да скъсаш, пробвай... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimitrow77 5 #9 Отговорено 27 Декември, 2024 Забравих да попитам… отрицателната клема разкачам ли я преди всичко? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6200 #10 Отговорено 27 Декември, 2024 Не мисля че има смисъл. Достатъчно е контактният ключ да не е в патрона на стартера. Електрониката няма как да знае че правиш нещо. Относно ваденето на маркучетата - Пробвай да ги отлепиш първо чрез завъртане на място, както са на тръбичките. Друг вариант е да подпъхнеш кламер между маркучето и тръбичката и да го превъртиш по нея, до където позволява мястото. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimitrow77 5 #11 Отговорено 27 Декември, 2024 Ще пробвам днес, благодаря за мнението. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове