NikolayYonch 0 #1 Публикувано вторник в 10:36 Здравейте, Интересувам се да закупя автомобил и се колебая между Мазда 6 и Хонда Акорд. Ще ви разкажа малко какви са ми изискванията и как смятам да я карам, за да ви стане малко по-ясно какво търся. В момента карам Пасат 3 1989г. комби, свикнал съм на голяма кола, харесват ми големите коли на външен вид, знам че е непрактично за града, но да :). На Маздата ми харесват Седан/Хечбек както и на Хондата, те са си достатъчно големи така или иначе. Критериите ми са: 4-вратка Бензин(с възможност за газова) Да е икономична Не ме интересува колко е бърза Да изглежда добре(харесвам лексуси,маздата, акорда, бмвта чисто на външен вид. Не ми харесват Мерцедеси на вид). Може би търся по-спортна визия, все пак съм на 21 години Не ми се занимава с ремонти, не би ми доставяло удоволствие да си правя колата, затова и се отказах от бмв Не искам колата да ми изцеди банковата сметка По възможност ръчка, но може би и на автоматик бих се навил По възможност да не е черна Бюджет: 8000-15000лв с регистрации, обслужване и тн. Как смятам да я карам: 90% от карането ще е градско. Нямам намерения да карам с 200 на магистралата, искам просто да имам конете да изпреварвам(идвам от 70 коня, за мен всичко ще е бързо). Чувал съм, че Маздите раждясват и правят повече проблеми от Хондата, но за сметка на това са в пъти по-красиви. За Хондите, освен че са им скъпи частите не съм чувал лоши неща. Та май е това, както казах, до скоро грам не съм се интересувал от коли, сега тепърва започвам да проучвам и ще се радвам да чуя вашето мнение по въпроса :) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6144 #2 Отговорено вторник в 11:01 Акорд 7 комби, фейслифт 2006 - 2008. Бюджета стига за топ състояние. Има автомат и ръчка С автомата има 2 бензинови мотора. 2.0 и 2.4. Извънградско големият харчи колкото малкия. Градско автомата е по-лаком от ръчката. И 2-те ДВГ-та стават на газ. Комби, защото има огромен багажник (лягат 2-ма души), а задният мост и спирачкитему са по-добре от на седана. Намери / виж / тествай. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 161 #3 Отговорено вторник в 14:15 Купи си Хонда! "Името ми да не е Пух, ако не съм прав. А то е, значи съм прав." И аз имах чуденки, преди да си купя моята, но си реших проблема, като седнах и изчетох почти всичко от секцията за Акорд 7. После минах и през другите раздели във форума, че стана интересно. Отне ми доста вечери и бира, но така направих информиран избор и не съжалявам! 3 hours ago, NikolayYonch said: Не ми се занимава с ремонти, не би ми доставяло удоволствие да си правя колата, затова и се отказах от бмв Не виждам, как ще си купиш кола на 15-20 години и само ще караш. Страшен късмет ще да е. Вярно, че тия хонди са здрави, ама годините и километрите не прощават. Хубавото е, че са сравнително прости ремонти/ смени и със сигурност няма да фалира човек. Скъпо излиза, ако пазаруваш оригинални части, но това важи и за другите марки. 3 hours ago, NikolayYonch said: 4-вратка Бензин(с възможност за газова) Да е икономична Не ме интересува колко е бърза Да изглежда добре(харесвам лексуси,маздата, акорда, бмвта чисто на външен вид. Не ми харесват Мерцедеси на вид). Може би търся по-спортна визия, все пак съм на 21 години За тия пари има и доста лъскави 8ци с ръчни скорости. Хипотетично ще са по-запазени, заради годините. Но на мен 7ма по-ми харесва. Въпрос на вкус! Важното е, да седнеш и да "почувстваш" колата. Успех! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 306 #4 Отговорено вторник в 16:59 (Редактирано) "Ще карам 90% градско" и " искам просто да имам конете да изпреварвам"..., нещо не се връзва за градско да ти трябват коне... За тоя широк бюджет има и 7ци и 8ци, гледай състоянието и която ти хареса... Имал съм и двете, 2.0л, предпочитам 7та, става и за градско и извънградско, 8та, за извън..., тя е голяма, стабилна, семейна кола, за дълъг път, за градско/паркиране/гаражи, тцъ... Това разбира се е само мое мнение на реалистик, защото много форумци, хвалят само това, което имат, премълчавайки кусурите, а кусури имат дори и хондите, няма пълно щастие... Редактирано вторник в 17:03 от JapCar 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jivetz 17 #5 Отговорено вторник в 19:05 Няма да премълчавам . нищо..в форум на хонда да питаш кое кое ..нали ясно е..хонда мн ясно,кой мотор вече въпрос на предпочитание..Коя генерация въпрос на вкус и екстри..седем е голям Бангия голяма кола..осем само отвън е голяма , а отвън за мен малка и с повече екстри.. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6144 #6 Отговорено вторник в 19:40 (Редактирано) Преди да си взема 7-ма, гледах и 8-ма генерация. Емии ... ... направих информиран избор и не беше въпрос на пари, а на полезност. Сравни и двете. Специално комбитата на тези генирации са пълна противоположност. На 8-мака багажникът е като на хечбек, но пък външно купето е с размери почти на Ледженд. А 7-мака е по-малък отвън, отколкото събира вътре - те тава е комБи. Редактирано вторник в 19:47 от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове