Jump to content

Recommended Posts

Здравейте,

Интересувам се да закупя автомобил и се колебая между Мазда 6 и Хонда Акорд. Ще ви разкажа малко какви са ми изискванията и как смятам да я карам, за да ви стане малко по-ясно какво търся. В момента карам Пасат 3 1989г. комби, свикнал съм на голяма кола, харесват ми големите коли на външен вид, знам че е непрактично за града, но да :). На Маздата ми харесват Седан/Хечбек както и на Хондата, те са си достатъчно големи така или иначе.

Критериите ми са:
4-вратка
Бензин(с възможност за газова)
Да е икономична
Не ме интересува колко е бърза
Да изглежда добре(харесвам лексуси,маздата, акорда, бмвта чисто на външен вид. Не ми харесват Мерцедеси на вид). Може би търся по-спортна визия, все пак съм на 21 години
Не ми се занимава с ремонти, не би ми доставяло удоволствие да си правя колата, затова и се отказах от бмв
Не искам колата да ми изцеди банковата сметка
По възможност ръчка, но може би и на автоматик бих се навил
По възможност да не е черна

Бюджет: 8000-15000лв с регистрации, обслужване и тн.

Как смятам да я карам: 90% от карането ще е градско. Нямам намерения да карам с 200 на магистралата, искам просто да имам конете да изпреварвам(идвам от 70 коня, за мен всичко ще е бързо). 

Чувал съм, че Маздите раждясват и правят повече проблеми от Хондата, но за сметка на това са в пъти по-красиви. За Хондите, освен че са им скъпи частите не съм чувал лоши неща.

Та май е това, както казах, до скоро грам не съм се интересувал от коли, сега тепърва започвам да проучвам и ще се радвам да чуя вашето мнение по въпроса :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Акорд 7 комби, фейслифт 2006 - 2008. Бюджета стига за топ състояние.

Има автомат и ръчка

С автомата има 2 бензинови мотора. 2.0 и 2.4. Извънградско големият харчи колкото малкия. Градско автомата е по-лаком от ръчката. И 2-те ДВГ-та стават на газ.

Комби, защото има огромен багажник (лягат 2-ма души), а задният мост и спирачкитему са по-добре от на седана.

Намери / виж / тествай.

• Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Купи си Хонда! 

"Името ми да не е Пух, ако не съм прав. А то е, значи съм прав.":D

И аз имах чуденки, преди да си купя моята, но си реших проблема, като седнах и изчетох почти всичко от секцията за Акорд 7. После минах и през другите раздели във форума, че стана интересно. Отне ми доста вечери и бира, но така направих информиран избор и не съжалявам!

3 hours ago, NikolayYonch said:

Не ми се занимава с ремонти, не би ми доставяло удоволствие да си правя колата, затова и се отказах от бмв

Не виждам, как ще си купиш кола на 15-20 години и само ще караш. Страшен късмет ще да е. Вярно, че тия хонди са здрави, ама годините и километрите не прощават. Хубавото е, че са сравнително прости ремонти/ смени и със сигурност няма да фалира човек. Скъпо излиза, ако пазаруваш оригинални части, но това важи и за другите марки.

3 hours ago, NikolayYonch said:

4-вратка
Бензин(с възможност за газова)
Да е икономична
Не ме интересува колко е бърза
Да изглежда добре(харесвам лексуси,маздата, акорда, бмвта чисто на външен вид. Не ми харесват Мерцедеси на вид). Може би търся по-спортна визия, все пак съм на 21 години

За тия пари има и доста лъскави 8ци с ръчни скорости. Хипотетично ще са по-запазени, заради годините. Но на мен 7ма по-ми харесва. Въпрос на вкус! Важното е, да седнеш и да "почувстваш" колата.

Успех!

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Ще карам 90% градско" и " искам просто да имам конете да изпреварвам"..., нещо не се връзва за градско да ти трябват коне...

За тоя широк бюджет има и 7ци и 8ци, гледай състоянието и която ти хареса...

Имал съм и двете, 2.0л, предпочитам 7та, става и за градско и извънградско, 8та, за извън..., тя е голяма, стабилна, семейна кола, за дълъг път, за градско/паркиране/гаражи, тцъ...

Това разбира се е само мое мнение на реалистик, защото много форумци, хвалят само това, което имат, премълчавайки кусурите, а кусури имат дори и хондите, няма пълно щастие...

Редактирано от JapCar
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да премълчавам . нищо..в форум на хонда да питаш кое кое ..нали ясно е..хонда мн ясно,кой  мотор вече въпрос на предпочитание..Коя генерация въпрос на вкус и екстри..седем е голям Бангия  голяма кола..осем само отвън е голяма , а отвън за мен малка и с повече екстри..

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди да си взема 7-ма, гледах и 8-ма генерация.

Емии ...

... направих информиран избор и не беше въпрос на пари, а на полезност.

Сравни и двете.

Специално комбитата на тези генирации са пълна противоположност. На 8-мака багажникът е като на хечбек, но пък външно купето е с размери почти на Ледженд.

А 7-мака е по-малък отвън, отколкото събира вътре - те тава е комБи.

Редактирано от ceco_accord
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...