Jump to content
R.G.

Колко бързо достига работна температура?

Recommended Posts

Здравейте, колеги!

Пускам нова тема, защото не намерих да е обсъждан въпроса. Ако все пак някъде е коментирано, се извинявам предварително!

Колеги, колко бързо достига работна температура двигателят на Accord 7, 2007г, 2,4, бензин, автомат, защото предишите ми коли (френски бангии) сутрин загряваха значително по-бавно? Хондата много бързо заагрява, дори и в студено време. Сега сутрин е между 2 и 5 °C, когато запаля, винаги изчаквам на място докато започнат да падат оборотите и тогава потеглям, но понякога не изчаквам повече от минута да паднат съвсем и полека потеглям. Прави ми впечатление, че буквално след 200 метра парното вече започва да духа топло и стрелката на температурата е почти в средата в нормата. Иначе колата не прегрява, вентилатор се включва само ако работи по-дълго на място и за много кратко. Не надува антифриз, няма твърд маркуч и т.н. Та искам да попитам, това нормално ли е? Стори ми се, че ще е полезно и за други нови собственици на Акорди.

Благодаря!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеална е, не го мисли. 

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Всичко е нормално - карай си.

Това че бързо вдига градусите по стрелка, не означава че моторът и особено кутията са темперирани, та в началото не я натискай, но за 5 минути в движение е готова.

Редактирано от ceco_accord
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Robben, ceco_accord, благодаря за отговорите!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е с всички бензинови хонди,супер парно на 5тат минута,ако е обратно трябва да се търси проблема.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...