Jump to content
AlexDob

Масло автоматична скоростна кутия

Recommended Posts

Здравейте колеги, колко литра ми трябват за цялостна смяна на маслото на автоматична скоростна кутия. Хондата е 8 серия седан,2.4 бензин, автомат,201к.с. Най-високо ниво на оборудване.

По спецификация пише,че тази кутия събира около 2.9л,но имам познати,които твърдят,че за цялостна сняма са необходими 9л оригинално масло от Хонда.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

От пробката ще изтече 3.5 а машинната смяна зависи кога ще спре майстора, може и 10 да прекара. Точи от пробката и не си усложнявай живота. И да, маслото трябва да е само на Хонда.

Редактирано от Митко Йотов
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смяната е с машина. Сервиза ми каза,че около 3 литра и нещо е събрала кутията.  Предполагам след 60к трябва да направя последващо обслужване отново със същото количество.

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Прави се опресняване тези от сервиза те лъжат или толкова знаят колко събира цялата кутия ,просто не изтича цялото масло през пробката,обикновено е около 8 до 9 л  цалото масло в кутията и може само с машина да се смени, което е ненужно.

Правиш опресняване с масло на хонда ако е 3,5 л и си караш колата,обикновено бензиновите мотори имат и външен филтър автомат да кажат хората с този мотор ,и той се сменя с оригинален.

Редактирано от CARPERA

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 37 минути, AlexDob написа:

Сервиза ми каза,че около 3 литра и нещо е събрала кутията.  Предполагам след 60к трябва 

Точно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря Ви за отговорите. Странното е,че и фирмите,които продават масло на хонда казват,че кутията събира около 3 литра. Мнения са взети от няколко фирми за авточасти.  За мен също беше супер странно това. Благодаря Ви за отговорите колеги. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 15 часа, CARPERA написа:

обикновено бензиновите мотори имат и външен филтър автомат да кажат хората с този мотор ,и той се сменя с оригинален.

Да, имат външен филтър. При смяната на маслото (опресняването) се сменя и той.

При тежък режим на работа (предимно градско каране на къси разстояния) опресняването се прави на 40к.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега @spase можеш ли да наришеш къде се намира той филтъра автомат,или покажеш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента нямам снимка, но филтъра се вижда лесно, само трябва да го потърсиш.

Намира се върху скоростната кутия, от дясната страна (гледано срещу колата). Изтеглен е назад, към купето.

Ето така изглежда самия филтър (ОЕМ номера от снимката не знам дали съответства).filtyr-skorstna-kutiq.thumb.png.99964f3eaf3b44e0e8b339c85586f68d.png

Редактирано от spase
Добавена снимка.
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Spoiler

Една снимка на мястото където е филтъра  автомат щеше да сварши много добра работа.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 2 часа, CARPERA написа:
  Скрий съдържанието

Една снимка на мястото където е филтъра  автомат щеше да сварши много добра работа.

Не си казал, не съм снимал.;) Ето къде е "скрит" филтъра, някой мастури по сервизите да не могат да го намерят (даже и маслото не се сменяло според други).IMG_1.thumb.png.2e9e3b3a5ac15b14d1f220fd2daa0d79.pngIMG_2.thumb.png.ecb1dd676977903561306c77f1a6b5f9.pngIMG_3.thumb.png.e3acb5f9ca6a92ab21a2dfa274d26c3f.png

• Харесвам 2
  • Благодаря 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно за повечето майстори няма такъв филтър автомат и маслото е вечно.

Важно е че като потърсиш вече ще излизат твоите снимки че има.

Благодоря.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много полезна информация получиха и колегите от форума с тази тема. Благодаря за отговорите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...