Jump to content
kalintry

Отключване/заключване на ШОФЬОРСКА врата

Recommended Posts

Привет! Напоследък рядко карам колата от подписа, та затова съм се примирил, временно, с това да влизам и излизам от вратата на пътника. Но не е удобно;-0

В началото бе инцидентно, но вече тотално отказа да се отключва шофьорската врата с ключа. При отключване, струва ми се не прави пълен оборот за да отключи И палчето за отключване отвътре не се вдига достатъчно (дори и като му помагам). Движението на вътрешната и външната дръжка за отваряне е в пълен обем. При съчетано усилие на отваряне от дръжка и палче за отключване, палчето не се вдига достатъчно. 

Пътническата врата си се отключва/заключва без проблем с ключа. Задните врати си се отключват/заключват без проблем с палчето.

Предполагам проблема е или механичен, или електрически и е свързан с прословутия сноп/букса кабели във вратата. 

Благодаря за хипотезите и съветите!

Благодаря за търпението и на прочелите до тук с разбиране;-)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е по скоро механичен. Търси ключар да разглоби вратата и  бравата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кората на вратата се маха лесно и се смазва механизма ,ако напръскаш с WD40 това палче обилно  под него може да  стигне до проблемното масто.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет!

Предполагам, че проблема е електрически т. к. преди да остане заключена вратата, постепенно имаше нарушения в работата на централното, докато отказа окончателно. Отключваше/заключваше с ключа от шофьорската врата всички врати. После чат-пат всички врати и все по-често само шофьорската, на накрая само и единствено само на пътника.

Първото което направих бе да пръскам обилно с WD-40, (то нали така ги поддържаме тези коли) нooo....Не се сещам как кората се сваля лесно при затворена/заключена врата. Започнах с чупене на пластмасата на кората отвътре, от към високоговорителя с идеята да стигна до снопа кабели. Стигнах до една възка жици. Дърпах снопа, въртях ги с идеята да възстановя контакта, но не става. Ако някой ме подсети как се качваха снимки, бих показал какви поразии съм направил с клещи резачки и трионче от ножче Victorinox. Та сега въпроса е: Какъв цвят е кабела на отключването и "минус" ли да подам от акумулатора!?

Благодаря!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При теб май е комплексен проблем. Но ако се прекъсне снопа, с ключа не трябва да имаш проблем да отключиш. Но щом се е движил трудно е по скоро механичен. Търси ключар преди да си потрошил всичко.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...