Ники.к.н 0 #1 Публикувано 5 Декември Собственик съм на Хонда Сивик 8 генерация 1.8 бензин/газ от пет месеца. От около месец, сутрин при ниски температури температури около 3 градуса, при натискане на старт бутона, стартера не върти. Чува се щракане на релетата. След изчакване до 5 минути и отново натискане на бутона, стартера завърта и колата пали. През целия ден си пали безотказно. Има сутрини с по високи температури и колата си пали без проблем. Моля за съвет къде да търся проблема! Акумулатора е нов. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 799 #2 Отговорено 5 Декември Клеморед, след това стартер, като най-вероятни причини.. Закарай я на майстор, ако не знаеш как да се оправиш сам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 280 #3 Отговорено 5 Декември От бутона е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ники.к.н 0 #4 Отговорено 5 Декември преди 3 минути, s.s.d.d. написа: От бутона е. Ако е бутона защо го прави само сутрин когато е по студено? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 799 #5 Отговорено 5 Декември (Редактирано) Щом само на студено го прави е по-вероятно да е стартера, трябва да се провери дали стига ток до него. И то вярно, че Сивика(европейския) е без клеморед към стартера, пиша по инерция. Редактирано 5 Декември от Rakeem Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ники.к.н 0 #6 Отговорено 5 Декември преди 3 минути, Rakeem написа: Щом само на студено го прави е по-вероятно да е стартера, трябва да се провери дали стига ток до него. И то вярно, че Сивика(европейския) е без клеморед към стартера, пиша по инерция. И аз така си мисля че е от стартера но защо няма други признаци? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 396 #7 Отговорено 5 Декември И аз залагам на стартера, една профилактика и смазване сигурно ще оправят нещата. Обаче демонтажа и монтажа му е... С подходящо оборудване не е много страшно, ама е добре човек да знае какво прави. На същия такъв автомоби и на мен ми предстои това упражнение, ама все не мога да намеря време да го направя. При мен винаги пали, за сега, но когато двигателя е студен има един стържещ звук в момента в който пуснеш бутона когато двигателя вече е запалил. Загрял ли е двигателя този звук го няма. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ники.к.н 0 #8 Отговорено 5 Декември При теб е стартер на 100% Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ники.к.н 0 #9 Отговорено 5 Декември Но при мен е много странно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ники.к.н 0 #10 Отговорено 5 Декември преди 6 минути, DAN_DAN написа: И аз залагам на стартера, една профилактика и смазване сигурно ще оправят нещата. Обаче демонтажа и монтажа му е... С подходящо оборудване не е много страшно, ама е добре човек да знае какво прави. На същия такъв автомоби и на мен ми предстои това упражнение, ама все не мога да намеря време да го направя. При мен винаги пали, за сега, но когато двигателя е студен има един стържещ звук в момента в който пуснеш бутона когато двигателя вече е запалил. Загрял ли е двигателя този звук го няма. При теб е стартера на 100% Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 396 #11 Отговорено 5 Декември Да, 100% е стартера, ама какво точно в стартера е по-интересно. Дали втулки или бендикс, аутопсията ще покаже. Дано пациента не издаде богодух докато му дойде ред за операция. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 280 #12 Отговорено 5 Декември Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ники.к.н 0 #13 Отговорено 5 Декември преди 29 минути, s.s.d.d. написа: Намерих ги тези релета Inhibitor щрака когато ми направи проблема съответно relay 1 му подава наприжение когато извадя relay 2 също щрака но не пали смених relay 2 но след няколко сутрини също не завъртя . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ники.к.н 0 #14 Отговорено 5 Декември преди 32 минути, s.s.d.d. написа: Може да звучи смешно но извадих двете релета Inhibitot и relay 2 замразих ги и отново ги поставих запали без проблем relay 1 не съм го пипал защото смятам че работи щом lnhibito щрака . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове