Jump to content
Ники.к.н

При ниски температури стартера не върти

Recommended Posts

Собственик съм на Хонда Сивик 8 генерация 1.8 бензин/газ от пет месеца. От около месец, сутрин при ниски температури температури около 3 градуса, при натискане на старт бутона, стартера не върти. Чува се щракане на релетата. След изчакване до 5 минути и отново натискане на бутона, стартера завърта и колата пали. През целия ден си пали безотказно. Има сутрини с по високи температури и колата си пали без проблем. Моля за съвет къде да търся проблема! Акумулатора е нов.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Клеморед, след това стартер, като най-вероятни причини..

Закарай я на майстор, ако не знаеш как да се оправиш сам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, s.s.d.d. написа:

От бутона е.

Ако е бутона защо го прави само сутрин когато е по студено?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Щом само на студено го прави е по-вероятно да е стартера, трябва да се провери дали стига ток до него. 

И то вярно, че Сивика(европейския) е без клеморед към стартера, пиша по инерция. 

Редактирано от Rakeem

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, Rakeem написа:

Щом само на студено го прави е по-вероятно да е стартера, трябва да се провери дали стига ток до него. 

И то вярно, че Сивика(европейския) е без клеморед към стартера, пиша по инерция. 

И аз така си мисля че е от стартера но защо няма други признаци?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз залагам на стартера, една профилактика и смазване сигурно ще оправят нещата. Обаче демонтажа и монтажа му е... С подходящо оборудване не е много страшно, ама е добре човек да знае какво прави. На същия такъв автомоби и на мен ми предстои това упражнение, ама все не мога да намеря време да го направя. При мен винаги пали, за сега, но когато двигателя е студен има един стържещ звук в момента в който пуснеш бутона когато двигателя вече е запалил. Загрял ли е двигателя този звук го няма.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 6 минути, DAN_DAN написа:

И аз залагам на стартера, една профилактика и смазване сигурно ще оправят нещата. Обаче демонтажа и монтажа му е... С подходящо оборудване не е много страшно, ама е добре човек да знае какво прави. На същия такъв автомоби и на мен ми предстои това упражнение, ама все не мога да намеря време да го направя. При мен винаги пали, за сега, но когато двигателя е студен има един стържещ звук в момента в който пуснеш бутона когато двигателя вече е запалил. Загрял ли е двигателя този звук го няма.

При теб е стартера на 100%

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, 100% е стартера, ама какво точно в стартера е по-интересно. Дали втулки или бендикс, аутопсията ще покаже. Дано пациента не издаде богодух докато му дойде ред за операция.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 29 минути, s.s.d.d. написа:

Намерих ги   тези релета Inhibitor щрака когато ми направи проблема съответно relay 1 му подава наприжение когато извадя relay 2 също щрака  но не пали смених relay 2 но след няколко сутрини също не завъртя .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 32 минути, s.s.d.d. написа:

Може да звучи смешно но извадих двете релета Inhibitot и relay 2 замразих ги и отново ги поставих запали без проблем relay 1 не съм го пипал защото смятам че работи щом lnhibito щрака .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...