Jump to content
Spencer

Акорд 8, 2,4i, Ръчна - Информационния Дисплей Спря да работи.

Recommended Posts

Здравейте, за съжаление информационния дисплей за километража и разхода спря да работи. Нямам никакво обяснение какво може да е причинило това. На прикачените снимки ще видите как всичко около дисплея работи а самия той не. Също така като го погледнеш от друг ъгъл си личи една линия минавайки по средата на екрана. 

Това което съм направил до сега за да диагностицирам проблем (без успех) е: 

Проверих някои (не всички) бушони под шофьорското място. Тук е редно да отбележа че нямам идея за кой бушон реално трябва да се оглеждам. 

Също така свалих акумулатора и го закачих отново, без резултат. Моля някой да даде насока какво може да е или ако се е сблъсквал със същия проблем да каже. 

20240912_101428.jpg

20240912_101413.jpg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На Сивика свързвах платка, която обръща логиката на старт/стопа ( по дифолт, да е изключен) и неволно направих късо. Ефекта беше подобен по таблото, но изчезнаха и дневните LED светлини...

Последният бушон, който проверих беше изгорял (оказа се, че в краката на пасажера има капаче с още 4 бушона).

При теб може да е друго, но провери всички бушони, за всеки случай...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще проверя всичките и ще пиша тук ако е проработило.. благодаря. Ако някой също има идеи да пише

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 39 минути, Spencer написа:

Ще проверя всичките и ще пиша тук ако е проработило.. благодаря. Ако някой също има идеи да пише

Тогава си направих пробник за бушони, с една химикалка и острие, светодиод, резистор и кабел с щипка отзад за маса, та проверката става бързо, без да вадя бушоните от неудобните, шибани места...

За подобни диагностики, много ми липсва сервизно ръководство и ел. схеми за Сивик9...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, кратък ъпдейт относно проблема с неработещия дисплей на информационното табло. Проверих всички бушони които са под капака и под волана в купето (пасажерското място не проверих тъй като разбрах че почти няма връзка с централната конзола на купето). Както и да е, бушоните са като нови..

Звъннах на моя майстор и каза че вероятно е проблем с жиците вътре, и може да трябва да се презапоят.. 

Също така звъннах на Бултрако Пловдив за съвет, казаха ми че при такава повреда по тяхна процедура просто се сменя таблото, така друго важно което споменаха е че не мога просто така да си доведа мое си табло закупено от еди кой си а трябва да бъде закупено от тях. При което ми обявиха сума от 4 Бона.. малко смешно ми стана.. като сложиш и труд за 150-200лв. Директо се отказах от тази опция.. 

Въпросът ми е.. знаете ли къде в Пловдив, в най лошия случей София могат да го диагностицират и евентуално оправят този проблем. Кофти е да карам без да си виждам километраж, разход и друго такова важно инфо.. моля помощ 😀

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В раздела има тема за този проблем, така се случва обикновено когато някой се опитва да си зарежда акумулатора на място без да разскача клемите или когато някой се опитва да върти километража. Изгаря някакво съпротивление в самото табло и си трябва подмяната му, в испанския форум колегите май имаха и снимки кое и как се подменя иначе ново табло. Руснаците и те го лекуваха така, та от Бултрако правилно са ти казали те не поправят, те подменят. Смърт без причина няма и ако си правил нещо а не така просто си умря както казваш...  .

Това по спомен и не гарантирам за 100% достоверност. 

• Благодаря 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Аз отдавна не разкачам аку-то, като го зареждам понякога с 1 глупаво лидълско зарядно - вече на 3-та кола.

Не твърдя че не може да е от това, но...

Редактирано от ceco_accord
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Амии, шлепа бая неща има да помни и като му взема тока, после требе да си ги настройвам пак. :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...