Jump to content
milenjs

Отновo за P0420 - светва на газ

Recommended Posts

Здравейте. Светва ми чека с грешката за ниска ефективност на катализатора. за 3000 км - 4-5 пъти. Винаги е светвал когато влизам в населено място и карам с около 50-60 км/ч на 5-та с малко газ. На бензин не съм го виждал да светне но и не съм карал много-много.

Качам графика на 02 сондите, лявата част  е при работа на бензин, дясната на газ, личи се къде съм превключил. Та:

Графиката на 2-та сонда много играе, заминал ли е вече катализатора?

Защо на бензин корекциите от ЕКУ-то са с по-ниска честота, а на газ са по-чести, вижда се как е по гъста графиката?

Дали съм направил добре настройката на газта, дългия трим варира между 0 и 1.5, най често стои на 0.7, почти винаги е с плюс. Да вдигна съвсем малко газовите времена? Може ли затова да светва чека?

Автомобилчето е CR-V Gen3 с R20A2, 2012 г. уж на 200000 км.

Screenshot_20240818-100515.png

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма кой да ти отговори тук.... това се учи в едно друго висше училище. ...Няма как да разсъждаваш за работа на ламбда сонда първата...по графика. Втората е обикновенна и да тя си работи перфектно. Както виждаш синьото е ток,а не напрежение. Та проверката на катализатор е голямо приключение на този автомобил. Настройката на газовата също из основи не ти е ясна.Чел си за тримовете из постовете ми ,но си чел по диагонала малко..:).

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да си кажа честно 3-4 пъти четах поста ти и пак не разбрах. Първата сонда и с токов показател, втората - обикновенна в напрежение. Казваш че показанията на 2-та са ОК. А на първата, която според мен е по-важната как са? Аз като ги гледам осцилират ама клонят към 0-та, би трябвали да е ОК.

Тримовете не са ми ясни, разбрах че трябва да са максимално близки до 0 и до тези на бензин. Поиграх си с настройката на газовата то реално е само 1 параметър, % от бензиновите времена.  Та тримовете са почти винаги на 0, късия няма много разлика бензи/газ. Ама оня ден пак светна чека, в насе;ено място, на 5-та с минимално натиснат педал на газта.

Ако изключим катализатора по какво да преценя дали съм направил ОК настройките на газовата?  Разхода на газ за 6000 км смесено с тежък десен крак е около 13/100, бензин почти 0, настроил съм газовото на 20гр. да объща.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...