Jump to content
Niko2Niko

Въпрос за воден радиатор на R20A3 автоматик

Recommended Posts

Здравейте, наложи се смяна на воден радиатор на Accord 8 2.0 АТ, но след грубо недоглеждане от МОЯ страна се случи нещо, което не знам как точно да поправя, а именно ,че новият воден радиатор няма уши/планки за захвщане на кондензатора на климатика. Радиаторът е  NISSEN 68138 

Има ли някой,който се е сблъсквал с подобен проблем и как точно е решил проблема. Може също да препоръчате друг конкретен модел от читава фирма.

Предложиха ми решения като: планки, преработка на вече монтирания ,изцяло премахване на пласмасите и направата им от метал/месинг/ - 400 лв, радиатор втора употреба.

Благодаря предваритлено на отзовалите се.

ПС- втората снимка е примерна, за да се видят "ушите"/планките

1.jpg

2.jpg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С планки ще стане, от вътрешните два болта на рамката на перките за охлаждане, до където трябва. Или от външните два.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да споделя какво се случи и огромното ми разочарование от качеството на радиатора. След има няма 500 км протече. Знам, че ги тестват, и може би съм попаднал на кофти бройка, но това е повече от скандално.

Решението с планки отпадна преди това, защото на никой не му се занимаваше, преправянето щеше да излезе една чанта пари (тук е момента да споделя, че човека, който се занимава с ремонти на авторадиатори ми препоръча да взема втора употреба, защото новите били от някаква сплав подобна на алуминиева, но не точно и припоя не хващал.) и преправянето щеше да е рулетка.

Та така - смених го с нов втора употреба. Докато изкара, после ще му мисля.

П.С. Чисто нов ОЕМ  888 лв. Това бе най-добрата оферта + 15 дни доставка 

IMG-84ffa6160441de48346de91884a5dd78-V.jpg

IMG-1cdfea57c5a4cbd0ed53153b3f79c888-V.jpg

• Благодаря 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напоследък няколко пъти с познати, с Акорди при обсъждане на радиатори имаше оплаквания от протичане на нов радиатор Нисенс. Макар, че моя също е такъв. Слаган преди малко повече от 3 г. и за сега държи. Последно което ми препоръча майстор е на марката NRF. Такъв сложих на климатика. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
On 8/20/2024 at 7:08 AM, Митко Йотов said:

Старият не подлежеше на ремонт.  Единствено можеше е да се прехвърлят пластмасите за сумата от 450 лв.

След малко по задълбочено проучване, ако на някой му е интересно, се оказва, че между 2.0 и 2.4 разликата в радиаторите е само в разположението на щуцерите за охлаждането на автоматичната скоростна кутия и дренажа за източване на радиатора, заради тампоните на двигателя.  Източник: https://www.drive2.ru/l/679431666585845739/

Въоръжен с тази информация намерих ,че Denso имат модел за 2.4 АТ - DRM40025, дори на схемата се вижда ,че има въпросните уши. Също така се оказа, че Nissens също предлагат (Nissens 68096). О, и каква изненада и той е с въпросните уши, поне от снимките, които видях.

Надявам се за някой да е полезно, защото се оказа, че в магазините не знаеха дали са взаимозаменяеми.

И пак казвам, че всичко това е информативно, да не се взима на 100%. Не съм го правил и не гарантирам за резултата.

• Харесвам 1
  • Благодаря 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потвърждавам,че Nissens 68096 става и за 2.0 мотора. Сложен от майстора с малко заигравка от негова страна - точно заради разпожението на месинговите тръби за маслоохлаждането( ATF). Каза, че или трябва малко да се огънe/ат месиноговите тръбички излизащи от радиатора или да се удължът самите маслоустойчиви маркучи, през които минава ATF. 

Никъде в БГ,поне на колкото места се обадих, не можах да намеря наличен Denso. А там където се навиха да го доставят беше на страхотната цена от 520 лв. Нисенс-а ми го дадоха за 260 кинта.

Сега остава да видим колко време ще издържи. Дано да изкара поне 15 години както и оригинала:hondarulez:

• Благодаря 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...