Jump to content
Cyreon

Какво правим в тая ситуация?

Recommended Posts

Случката е съвсем прясна. Копи-пействам от фейсбук.

 

ИЗМАМА

МОЛЯ СПОДЕЛЯЙТЕ

Скъпи приятели и клиенти, искам да споделя с вас за случай на ИЗМАМА с регистриран автомобил в КАТ СОФИЯ ! Молбата ми е да стигне до повече хора и да успеем да предпазим следващия от тази толкова отвратителна измама!

На 17.07.2024г. по Whatsapp се свърза с мен човек, когото не познавам. Предложи ми автомобил на бартер с марка BMW, М5 Comp 2019г., с рег номер CB5053ME. Офертата, която ми предложи ми се стори нереално добра. Точно поради този факт се усъмних и следователно поисках да ми предостави големия талон на въпросното МПС. След като талонът ми беше предоставен бяха извършени всички изискуеми от закона проверки ( в дилърство, както и проверка от НОТАРИУС в системата, която има директна връзка с КАТ, където би трябвало да се види ако има евентуален проблем с автомобила), които би трябвало да предпазват гражданите от такива отвратителни ИЗМАМИ. В резултат на всички тези проверки, автомобилът НЯМАШЕ ЗАПОР, ИМАШЕ ВАЛИДЕН ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД, ИМАШЕ И ВАЛИДНА ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ, следователно всички документи бяха РЕДОВНИ и ЗАКОННИ. Сключихме договор за покупко-продажба в 16:00 часа на 17.07.2024г.!

В замяна на гореописания автомобил, аз прехвърлям мой редовен автомобил, обявен в интернет с марка BMW, 740Xdrive 2015г., както и пари в брой (немалка сума) и пича си тръгва.

Днес на 18.07.24г., сутринта, при опит за смяна на талоните в КАТ Хасково на новозакупения от мен автомобил (тъй като процедурата е такава - след сключване на договор за покупко-продажба на МПС законно установения срок е 1 месец), задържат автомобила в КАТ ХАСКОВО , защото е обявен ТАЗИ СУТРИН ЗА КРАДЕН от Швеция!

Въпросният автомобил е регистриран в КАТ СОФИЯ НА 31.05.2024г. Въпроса ми е: КАК Е РЕГИСТРИРАН ТОЗИ АВТОМОБИЛ В КАТ СОФИЯ на 31.05.24г., а е обявен днес на 18.07.2024г. случайно вчера след като е продаден-заменен????????

Моля, за съдействие и за помощ от всички вас. Някой познава ли въпросното лице, което се представи, че се казва Мартин със следния телефон: +359 87 606 8876, който взе моята редовна кола и ми даде нередовна (крадена)!

Собственик по талон на въпросното BMW M5 е фирма “А.Д.Р. ГЛОБАЛ” ЕООД, регистрирана 2008г. с транспортна дейност и управител КОНСТАНТИН САВОВ САВОВ!

Към поста ще прикача и всички снимки, с които разполагам.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Другари хондаждии, кажете какво правим в тая ситуация? Дали от алчност или не, дори джамбазина от хасковската автокъща се е прекарал. Виждаме, изрядни документи, регистрирана колата без проблем и са го избабанили. На негово място може да е всеки. Купуваш кола, с изрядни документи, минала през нотариуса и накрая гризваш дървото. Схемата е "класическа", не е от вчера, но излиза, че няма как да си купиш кола втора ръка без да се притесняваш. "Решението" е да купуваме чисто нови коли явно.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Аз само ще прочета БМВ М5 2019 и веднага ще ми светне лампата че работата е шано.....

 

Редактирано от stoyqn1989

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Тая схема е толкова стара, че не знам какво ви се струва странно. Всички, освен баламурника дето е пуснал поста са в схемата. Познавам двама, дето по същата схема им вземаха колите, само че от Италия.

Редактирано от jijane

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, защо да е баламурник? Измаменият е джамбазин. Дето се вика той е в бранша, щом него са измамили какво остава за нас непросветените. БМВ-то е било с изрядни документи. А не винаги по VIN може да му се издири историята, че колата идва от Швеция. Ся ясно, че врътката е следната според мен: Ла Пиовра маде ин БъГъ с мрежа в КАТ, Полиция и други институции е изградило мрежа за измами. Нашенски мулета отиват из Европа, чрез пълномощни, фалшиви лични карти и поставени лица вземат коли на лизинг. Спират да внасят вноските по лизинга, вкарват колата в БГ. Регистрират я по втория начин и колата е с "изрядни" документи. Аскьойския джамжазин as known as баламурника проверява документите и всичко е 6+. Акъли от рода на: "Да беше проверил по VIN и други начини" са адекватни, но не винаги дори и това помага. На мен не ми ражда главата как мога да съм спокоен, ако си купувам кола на старо, дори и да проверя всичко предварително и да си отварям очите.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Купуваш от човек когото "знаеш къде живее", а той купува отвън - дилърски.

Ноо пак (винаги) има шанс за измами, и схеми - местни. Тук за пари всякакви схеми са възможни. :(

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щото "БеНвЕ, далавера и бартер" в едно изречение са много сериозна червена лампа. Още повече схемата е много тарикатски развързана. 

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...