Dakata1 1 #1 Публикувано 22 Юни Здравейте колеги от скоро съм собственик на Хонда акорд 8 генерация бензин и ми излезна грешка 4020 нещо за не ефективна работа на катализатора може ли малко помощ как да реша проблема? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2782 #2 Отговорено 22 Юни Сигурен ли си, че грешката е 4020? Не е ли P0420? Дай повече инфо. Изведнъж ли се появи? Има ли някаква предистория? Колата на газ ли е, или на бензин? Нещо правено ли е точно преди да се появи грешката? И т.н. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 303 #3 Отговорено 22 Юни Най-вероятно е P0420... На Сивика ми излезе същата, но предполагам, че е, защото карам само градско, на ниски обороти ... Изчистих я и не се е появявала... Свързана е с катализатор и втора сонда... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dakata1 1 #4 Отговорено 23 Юни Да Р0420 Off Topic Колата я купих нов внос излезнах от града и светна изчистих я имам си диагностика аматьорска но след 50км пак я набива.Прави ми впечатление че като я карам на ниски обороти около 2000 я показва. Днес минах 200км на магистралата с 140 Никакъв проблем и задържах една минута на 2000оборота в града и я наби пак! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2782 #5 Отговорено 23 Юни Провери дали има действително катализатор. Може да са го "чопнали" джамбазите. Ако има, провери в какво състояние е. Да не е зацапан, или да не е изтърбушен. Ако е о.к., отиди на диагностика за проверка на ламбда сондите. Ако и катализатора, и ламбдите са изправни, вземи PRO-TEC OXICAT P1180 и направи две последователни процедури. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Писаров 156 #6 Отговорено 23 Юни 99% е вероятността, колата да е без катализатор. Аз съм със седма генерация но беше същото, като я взех. Моя катализатор беше изтърбушен. Кожуха му стоеше. Правили са някакъв опит да лъжат втората сонда но явно не е бил успешен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dakata1 1 #7 Отговорено 24 Юни Благодаря това мисля и да направя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове