Jump to content
Atanas142

Често включване на AWD

Recommended Posts

Здравейте, от скоро съм собственик на Хонда ЦР-В 2.2 / 150к.с. 2013г. Автоматична скоростна кутия. Колата е закупена от Швейцария. След закупуването е обслужиха във Бултрако Пловдив. Смениха се всички масла и филтри на автоматика, раздатката, двигателя и задният диференциал. След обслужването често ми се включва AWD система. По книжка казват да се отбие от пътя и да се изчака да AWD да изключи. Но от време на време ту се получава ту не.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има едно бутонче на таблото vsa, ако е натиснато Системата за стабилизация е изключена!

Пишеш, че е сменено маслото на задния диф и след смяната на маслото започват проблемите. Ами, рекламация или сменяш майстора!

Дагностика също може да ти помогне ако има записани грешки.

Написал си "Смениха се всички масла" - на спирачки сменено ли е?

Причината може да е в някой от спирачните апарати, повреден abs датчик...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Казваш 2013 - колата вероятно е 4-та генерация и е една от първите такива. Ако е така, мисля, че имаше някакъв софтуерен проблем със AWD-a. По спомен май-често изваждаше съобщение за повишена температура. Доколкото се сещам, имаше софтуерен ъпдейт за това. Питай в Бултрако, и без това си я обслужил там.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, имам същия проблем с awd със същия автомобил като на колегата, който е писал. Светва лампата за awd и изписва check system. Това се случва в движение. След рестарт на двигателя, лампата загасва. И така докато не реши да светне по същия начин отново. Сменил съм всички масла без това на автоматика и спирачките. Моля някой да ми даде насока какво да правя, за да разреша проблема. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Насочвам те да направиш диагностика на колата като абсолютно задължителна първа стъпка при разрешаването на 95% от проблемите по тая кола.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Давам ъпдейт. Диагностиката показа грешка с код C1858-73 или индикация за високо налягане на маслото в диференциала. Огледаха я на подемник и ми казаха, че външно всичко е наред и най-вероятно трябва да се смени селеноид, но той бил вътре самия диференциал. В този сервиз (Сурен гр. Пловдив) такива услуги не извършват. Ходих до Бултрако и казах какъв проблем имам с колата, че е четена и кода за грешка и съответно ми казаха, че трябва и те да направят същата диагностика, да установят същия код грешка и от там да видели какво ще се прави. Също така ми казаха, че имало два селеноида. Питането ми е, някой със същия проблем ако може да сподели своя опит с разрешаването му. Също така бихте ли ме насочили към майстор, който разбира от Хонда, защото ще ми одерат кожата в Бултрако. Ако вече няма накъде ще ходя там. И последно може ли да се кара така колата, т.е. може ли да се счупи нещо карайки е с този проблем?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Пловдив

Screenshot_20260224_162459_Facebook.thumb.jpg.c90ccf72b44db842849ed005fed2480d.jpgScreenshot_20260224_162454_Facebook.thumb.jpg.d42119aedba1704f0101f473916fda0b.jpg

• Харесвам 1
  • Надолу 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...