Viktor06 0 #1 Публикувано 16 Май (Редактирано) Здравейте! Преди 2 седмици си закупих Хонда Сивик 1.0 2018 на 74 000 км. Въпросът ми е кога се сменя ангренажния ремък и дали изобщо колата е с ангренажен ремък? (Не съм много запознат с такива неща все още 🙂). Благодаря предварително! Редактирано 16 Май от Viktor06 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
viktor11 92 #2 Отговорено 17 Май С ремък е този мотор. Не прави компромис и на 120 хил. го сменяй защото има хора изпатили си ..... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Беселин 237 #3 Отговорено 1 Август Направо си го смени да ти е мирна глвата. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 760 #4 Отговорено 1 Август Тоя двигател е с мокър ремък(като верига) и е хубаво да се сменя на по-къси интервали(не повече от 80к), тъй като се разпада и отломките попадат в картера, задръстват цедката и двигателят в коша. На коли втора ръка, на незнайни километри и обслужвания, е хубаво да се отвори и картера и да се провери какво е положението долу. ПСА двигателите от дълги години страдат от този проблем и не знам хонда къде са спали и с какъв акъл са направили тая глупост. Да не говорим, че тоя ремък се сменя почти толкова трудно, колкото и веригата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bultra 3 #5 Отговорено 13 Август От бултрако казаха 90-100к км макс . Този двигател е мн чувствителен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kick 46 #6 Отговорено 30 Август А освен километри трябва ли са се обърне внимание и на годините? Питам защото ще визирам един Сивик от бултрако които е 17000км. (Реални естествено) но е на 4 години. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
viktor11 92 #7 Отговорено 30 Август Естествено. Повечето производители дават на 100 хил. км . или 5 години , което настъпи първо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kick 46 #8 Отговорено 12 Септември Инфо от бултрако, 75000км. или 6 години, което настъпи първо! Цена в бултрако 900лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове