nikolasko 11 #1 Публикувано 25 Март, 2024 Здравейте колеги, Предстои ми смяна на маслото на кутията. В момента съм в дилема или " оригиналното" на Хонда или това на производителя ZF. Моля за мнение ако някой е сменял. Едното на цвят е синьо, не знам това на хонда какъв цвят. Ако и то е синьо ще си взема на ZF. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MEDIEVIL 6 #2 Отговорено 25 Март, 2024 Написах ти на лично , но и тук ще напиша, че да видят и други хора. Да аз сложих това на ZF оригиналното , което е за 9ск. автомат. Вдигна ми се разхода с 1 литър. Не ми харесва как сменя скорости на студено, но то така си беше и преди смяната. Това с разхода ми казаха, че е заради гъстотата на маслото в кутията. Опитаха се да направят адаптация , но не успяха. Така че не знам дали е удачно да слагаш нова масло. По добре пробвай с оригиналното. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikolasko 11 #3 Отговорено 25 Март, 2024 Благодаря. А къде се " опитаха" да направят адаптация ?. Но аз все се чудя коя тайна добавка са сложили от хонда в маслото предвидено от ZF. Преди време имах такъв казус с Митсубиши, но там на оригиналното масло пишеше made by Castrol. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atanaspro 11 #4 Отговорено 14 Април, 2024 Здравейте, В потребителското ръководство на CR-V 2015 за 9-степпената кутия на ZF (дизел) ясно е написано какъв трябва да е флуида. Вижте стр. 558 за бензин (CVT) и 559 за Дизеловата 9-степ. на ZF. Аз лично си обслужвам колата с оригинални масла/флуиди и нямам проблеми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове