Jump to content

MEDIEVIL

Фен
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

6 Neutral

Относно MEDIEVIL

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    CRV 4 gen
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Варна

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Написах ти на лично , но и тук ще напиша, че да видят и други хора. Да аз сложих това на ZF оригиналното , което е за 9ск. автомат. Вдигна ми се разхода с 1 литър. Не ми харесва как сменя скорости на студено, но то така си беше и преди смяната. Това с разхода ми казаха, че е заради гъстотата на маслото в кутията. Опитаха се да направят адаптация , но не успяха. Така че не знам дали е удачно да слагаш нова масло. По добре пробвай с оригиналното.
  2. Здравейте. Имам основание да се доверя на майстора за маслото на ZF скоростната кутия. Това масло е оригинално от производителя и найстина се слага на поне още 10 вида коли с тази скоростна кутия.За момена нямам проблеми. И колата е Дизел. Останаха ми масла от раздатъчната кутия и задният диференциал. Аз работя по книжката на колата и гледам периода за смяна по километри.
  3. Миналата Събота смених всичко, което ми беше казано от Хонда и мога да потвърдя, че това са количествата и маслата. Само маслото на скоростната кутия го заместих със заместител на ZF - модел ZF9 , което е от производителя на скоростната кутия ZF. Ето това - https://avtochasti.store/transmisionno-maslo-zf-lifeguard-fluid-9-aa01500001-avtomatichna-skorostna-kutia-1-litar , което е двойно по евтино и до колкото разбрах е точно за този автомат. Майстора каза, че няма да има проблем никакъв с това масло.
  4. Е да си отговоря сам, че може да помогна на някой... Това ми казаха от Хонда спрямо ВИН номера ми: Скоростна кутия Масло ATF typ 3.1 - https://honda-solaray.bg/product/2497/transmisionna-technost-honda-atf-type-3-1-1l.html - 4 литра. Раздатъчна кутия Масло HGO - https://honda-solaray.bg/product/347/diferentsialna-technost-honda-hgo-3-hypoid-gear-oil-1l.html - 1 литър. Диференциална течност - https://honda-solaray.bg/product/346/diferentsialna-technost-honda-dps-f-1l.html - 2 литра,
  5. Здравейте. Предстой ми облужване на 8мата година или 100000 км , което е по книжка на колата. Съответно няма да го правя в официалният сервиз. Колата е CRV 4-та генерация , 2015 година , двигател 1,6 - 160 кс. 9 ск. автоматична кутия. Това което пише, че трябва да се облужи е Диференциали или диференциал , тук не знам дали всеки по отделно и какво масло ? Скоростна кутия - какво масло и колко литра и има ли филтър ? Охладителна течност - каква ? Другите масла и филтри са ми ясни. Това което намерих във форума , но беше доста объркано и не знам дали е вярно : - Масло скоростна кутия - 08263-99901HE - масло ATF-TYPE 3.1 (1L) - 4бр. - Течност диференциал 08293-99902HE - (1L) - 2бр - Масло диференциал HGO-308294-99901HE - (1L) - 1бр. Като например, защо има "Масло диференциал" и "Течносто диференциал" ? Две различни ли са ? Само на единият ли се сменя или и на двата ? Моля , някой ако е минал това облужване да ми даде точните масла и филтри , ако има за скоростната кутия и диференциала.
  6. Аз пък не съм пробвал с кабела изобщо Ще взема да пробвам. Добра идея ми даваш.
  7. А вече има България на инсталатора ли ? Септември нямаше Не не успях да направя мироринг на телефона си. Той е Iphone.... гледах клипчета, но не разбрах как.
  8. Аз успях миналият Септември да ъпдейтна Гармин-а на оригиналната навигация съответно срещу 40 лева. Малко по усукано, защото България я няма в опциите за покупка на ъпдейта и съответно се писах, че съм от Ирландия и стана номера. Вече съм с 2022 карта. А навигацията не съм я връзвал с нет. Какво мога да ползвам, когато има интернет,че знам има ограничения ?
×
×
  • Създай нов...