Jump to content
Vanya

Вибриране на предна дясна врата

Recommended Posts

Здравейте,имам хонда джаз 2009г.,от Пловдив съм.На скоро при първия сняг в града имаше много паднали дървета и намерих моята кола на сутринта под един голям клон паднал от дясната и страна.На колата за чист късмет и нямаше нищо видимо,нито огънато нито драскотина.Но днес като излезнах на магистралата и минах над 100км дясната предна врата започна да трака леко и вибрира в горната си част,рамката около стъклото.Не вее от никъде но се чува бученето от вятъра и пътя по-силно от тази страна.Ако може да ми дадете съвет какво може да е и кадърен сервиз в Пловдив за такива неща,мислех за Бултрако но лошите отзиви за там ме отказват.Качвам и клип що годе успях да снимам за какво става дума!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако няма следи е възможно да няма общо със случката и скоро да не сте вдигали над 100. А може и ударът да е бил касателен, а не директен.

Вижте от вътрешната страна на вратата има ли буферно тампонче (като на снимката), което опира в купето. Ако е в долният и край, развийте го малко, за да излезе навън. При затваряне на вратата, тя ще ляга в купето по-прибрана в горният край на рамката за стъклото. Не прекалявайте за да не стане трудно затварянето или бутонът за плафоните да не остане недостатъчно натиснат.

Ако това не даде резултат, може да пробвате и друго:

Свалете стъклото до долу. Ако потъва изцяло във вратата, огънете рамката му към купето. 2мм в горния край ще са достатъчни. При отворена врата и свалено стъкло, опрете се с гръб на колонката, подпрете с коляно в горния заден край тапицерията на вратата и с ръце дърпайте горния заден край на рамката кум себе си - в посока към купето. Може да не усетите че поддава, но резултат ще има. Разбира се, методът е прост, но за добър резултат е важна подходящата, а не прекалена сила на напън. 

Ако имате съмнения в метода, или възможностите си- не опитвайте! В сервиз ще направят същото, но поне няма да им е пръв опит.

IMG_20231211_075028.jpg

Редактирано от ceco_accord
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря,ще пробвам и двата варианта дано се получи!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...