rosenrt 1 #1 Публикувано 3 Декември, 2023 Здравейте. Има леко виене отпред, отдясно където са скоростите, диференциала,чува се от 50,60кмч и нагоре, когато изключа от скорост виенето си остава и си мисля че е диф не е скорости, помислих че е лагер, сменихме го но виене то си остана, проверих за масло дали има в скоростите от пробката и протече, има Та въпроса ми е имат ли си слабост от към диференциал /скорости, някой ако е имал същия проблем да каже решение. Скоростна кутия е ръчна за Crv 1999година 128к.с мотор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #2 Отговорено 3 Декември, 2023 (Редактирано) Маслото сте го проверили а сменихте ли го.На скоростите е Honda MTF. Маслото на диференциала сменено ли е,там е Hondа DPS F и на двете места се налива до протичане он горно пробка. Не на последно място оптяжна ролка климатик,тя вие когато е за смяна. Може да е някой лагер на агрегатите които се въртят от пистовите ремаци. Редактирано 3 Декември, 2023 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rosenrt 1 #3 Отговорено 3 Декември, 2023 Не съм сменял масла, за ремък и ролки едва ли те са от другия край на мотора а и виенето си остава и на свободна когато мотора е на празен ход, звука идва от движението на колелата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HondaExplorer 252 #4 Отговорено 3 Декември, 2023 (Редактирано) Здрасти колега, понякога проблемът е тривиален и се дължи на гуми. Ако имаш възможност пробвай с други за тест. Иначе за да изключиш проблем с лагер на първичния вал на скоростната кутия трябва да натиснеш съединителя, тъй като на свободна си се върти и се чува. Аз съм имал проблем с лагер на първичен вал на СR-V I-ва ген., но звукът беше като едно свистене- шшшшш като пусна педала на съединителя на свободна. Виене съм имал от гуми. Редактирано 3 Декември, 2023 от HondaExplorer Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #5 Отговорено 3 Декември, 2023 На двете места се сменят маслата особено на задния диференциал. Хубаво е да се провери и там където са пистовите ремъци да изключиш варианта от там. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rosenrt 1 #6 Отговорено 5 Декември, 2023 На 3.12.2023 г. at 14:17, HondaExplorer написа: Здрасти колега, понякога проблемът е тривиален и се дължи на гуми. Ако имаш възможност пробвай с други за тест. Иначе за да изключиш проблем с лагер на първичния вал на скоростната кутия трябва да натиснеш съединителя, тъй като на свободна си се върти и се чува. Аз съм имал проблем с лагер на първичен вал на СR-V I-ва ген., но звукът беше като едно свистене- шшшшш като пусна педала на съединителя на свободна. Виене съм имал от гуми. И аз съм чувал виене от гуми но той е по различно като бучене и едва ли ще се чува от единия край, пробвах със натиснат съединител на свободна при движение, няма промяна, търся някакви други джанти алуминиеви че мойте са железни и ще сменям и гумите и ще пробвам за разлика Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове