madevil_82 0 #1 Публикувано 27 Ноември, 2023 Колата не гори маслото , правен и е ремонт на двигателя.Омазнява в задната част долу към картера.Отпред няма следа от масло по двигател , глава и т.н.Чувал съм за проблемен семеринг който се сменя.Сивик 2003г бензин , хечбек е модела. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lelemale13 47 #2 Отговорено 28 Ноември, 2023 По принцип става въпрос за семерингите на коляновия вал, предполагам но трябва да е омаслено и да има капки в двата края на картера а в твоя случай може да се е стичало от масления филтър при сманата му или да не е стегнат. И аз имам този проблем с семеринг, някой беше писал че се свалял и картера, вярно ли е? За hr-v в случая Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2829 #3 Отговорено 28 Ноември, 2023 Ако е семеринг колянов вал, ще омазнява отстрани между камбаната на скоростната кутия и двигателя. Ако омазнява от задната страна на двигателя, значи е или гарнитурата на картера, или от масления филтър, или от друга гарнитурка в задната част. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове