Ivanuil 1 #1 Публикувано 21 Октомври, 2023 Здравейте! Имам следният проблем, ключа на колата постепенно взе по-трудно да отключва и заключва, реших, че първо в батерията, смених я и се оправи, за около седмица. После пак същото, ходих на ключар смених ключа и първата седмица добре след това отново същата песен… Нямаше известно време и жена ми отново е сменяла ключа (точно преди месец), вчера заключих и край дистанционното не реагира нито отключва нито заключва, иначе колата си разпознава ключа - пали, отвътре се заключва с бутона и т.н Днес реших отново да посетя ключар, но директно ме се посъветва да търся “ел. техник”. Случвало ли се е при някого от Вас? Някой модул ли трябва да се сменя, бушон ли е? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
thelastbonbona 69 #2 Отговорено 23 Октомври, 2023 Ако след смяна на батерията се оправя временно проблема, не виждам как проблема може да е в колата.. Няма какво (от колата) да изтощава батерията на ключа. Колегите да ме поправят ако греша. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #3 Отговорено 23 Октомври, 2023 (Редактирано) Това е един от проблемите които имам от както притежавам тази кола ( 8 години ). Имам усещането, че когато е студено се засилва още повече. Понеже имам 2 ключа, случвало се е с единият да иска а другият не и обратното. Някой път ми се е случвало паркирам, заключвам и после няма отключване 2-3 мин. На другият ден все едно нищо не е станало. Батерии естествено съм сменял няколко пъти, не е от тях. Това е едно от нещата в тази кола които не можах да разбера защо така стават. Ако някой даде адекватно обяснение на проблема, ще се радвам да го отстраня и аз. Редактирано 23 Октомври, 2023 от Mkilla Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #4 Отговорено 23 Октомври, 2023 Светва ли лампата на дистанционното когато се натиска бутонът? Ако не светва а се чува че штрака, бутноа е за смяна. Някои фирми използват едни интересни скъпи бутони на Сименс които се прецакват както всичко след време. Ако светва но колата не отваря, може самото дистанционно да дава фира вече, а може и приемникът разбира се. Никой не може да каже конкретно ей това е. А, и ако се вземат застоели евтини батерии, също е проблем. " Смених я, чисто нова я разпечатах." Слагам на нормално замерване 3,10V. Премествам уреда да мери през товар, и..... 2,8 - 2,9 V. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivanuil 1 #5 Отговорено 23 Октомври, 2023 (Редактирано) Светва лампата, да и бутоните сменяхме. Както писах по-горе ходих отново при ключар и като му обясних директно ми каза да ходя при някой ел. техник. Е в сряда ще ходя, днес се чух с него и ми звучи като, че ли не се е сблъсквал с такъв казус (ще пиша за пояснения). Редактирано 23 Октомври, 2023 от Ivanuil 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #6 Отговорено 23 Октомври, 2023 При мен светват и 2-те дистанционни. Не са батериите със сигурност, защото взех 3 пъти различни марки, все "пресни". Може би и приемникът да е който аз не знам къде се намира и как се проверява дали в него е проблема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kostas 0 #7 Отговорено 8 Декември, 2023 Здравейте, аз имах проблем с двата ключа на колата докато не си направих експеримент и не огънах пластините малко под батерията. Батерията, с която беше дистанционното е CR1616, но мисля да пробвам да сложа CR1620, която е малко по-дебела. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове