angelbangel 12 #1 Публикувано 2 Октомври, 2023 (Редактирано) Здравейте! След като се сдобих с хондата,(много ме кефи тая кола!), изкочиха няколко въпроса. Та: 1. Оказа се, че катализатора е изтърбушен, въпреки клетвите на продавача, че не бил пипал нищо и, съответно, си светна чека. Да взимам ли нов или, както ме посъветва майстора, да си карам така? 2. След като я взех от сервиза след смяна на съединител, не бях изминал и километър, и стрелката на километража започна да се държи странно - от 20 скача на 120 и така около минута,две. След което съвсем замръзна на нулата и не отчита скоростта, с която се движа. Мога ли да отстраня проблема сам или да се връщам при майстора? 3.Понеже колата дълго време не е била карана, след като я купих, си долях половин резервоар бензин, който се смеси с останалото там старо гориво. Хондата почна да прекъсва, да притриса и е доста спъната, поне за момента, като тръгва от място и като ускорява. Да слагам ли добавка за почистване на дюзите или просто да карам, докато не свърши това гориво. 4. Направих си кратка разходка до близка до града планинска местност и когато слязох и застанах на светофар, забелязах, че вдига оборотите, докато работи на място. Около 1500 об държеше. На какво би могло да се дължи това? Колата е обслужена от-до, с изключение на антифриза и течността за спирачките и съединителя. В сервиза ми казаха, че са ок. Сменени са всички ремъци, филтри, масло в мотора, скоростната кутия и дифа. Подменени са и свещите. Благодаря за търпението! Редактирано 2 Октомври, 2023 от angelbangel Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2858 #2 Отговорено 2 Октомври, 2023 Здравей и честита придобивка! По ред на номерата: 1. Купи си катализартор - заместител. Не резонаторно гърне. 2. Провери буксата и кабела на скоростната кутия, които са за скоростомера. Може да не е сложена буксата както трябва. 3. Не слагай добавки в този момент, за да не стане още по-лошо. опитай да изхарчиш сегашното гориво, а после почисти резервоара (ако имаш възможност). Задължително смени горивния филтър. 4. Тези симптоми са като за почистване на дросела и всичките му елементи. Също може да оказва влияние и задръстена горивна система. Като смениш горивния филтър, може и да се оправи (евентуално) този проблем. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
angelbangel 12 #3 Отговорено 3 Октомври, 2023 Здравей! Благодаря за съветите. Горивният филтър е сменен и проблемът си стои. Ще пробвам варианта с почистване на дросела и всичките му чаркаляци. Това с чистенето на резервоара ще е тегаво, ама ще опитам. И явно без катализатор - заместител няма да се получи работата. А за буксата и кабела на скоростомера ще се върна при майстора - идея си нямам къде са Дано хондата скоро влезе във форма, че си ме кефи доста Ще дам инфо, когато решим проблемите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #4 Отговорено 3 Октомври, 2023 Ако не знаеш кога са регулирани клапаните направи го по-скоро. Само на бензин ли е. Дросела задължително и IACV клапана -стъпково моторче като се свалят и почистят с обезмаслител,има теми в раздела. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
angelbangel 12 #5 Отговорено 3 Октомври, 2023 Бензин е. Никога не е имала газ и мотора работи перфектно. Но, проблема с километража си остава. Не отчита. Проверени са буксата, кабелите, бушоните. Навсякъде си отива ток. Закачихме я на комп, изписа си грешка в скоростомера. Съветът на майстора е, да я види тая работа жичкаджия(много я мразя тая дума), или евентуално, нов датчик. Проблема е, че в Пловдив не откривам такъв по магазините. Та ако се стигне до нов датчик, ще ми трябва малко форумна помощ в намирането. Още веднъж, благодаря за съветите. P.S. Дросела и IACV клапана не са сваляни и чистени. И това предстои. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #6 Отговорено 3 Октомври, 2023 (Редактирано) Тава че никога не е имала газ и рабати перфектно мотора,не значи да не се регулират клапаните. Съвет не натиквай на този мотор 10w40 масло ако не смяташ да го бракуваш или да е за основен ремонт. Редактирано 3 Октомври, 2023 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
angelbangel 12 #7 Отговорено 3 Октомври, 2023 Никога няма да сложа такова масло. Изчетох доста за това и съм категоричен. В момента драмата ми е неработещия скоростомер. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #8 Отговорено 4 Октомври, 2023 (Редактирано) Скоростомер не са скъпи и втора употреба,стареят прецаква се някоя пътечка по платката. Лесно се сваля . Редактирано 4 Октомври, 2023 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове