Jump to content
DMZ

Очука ме градушката в Италия MDX 2008г.

Recommended Posts

Здравейте, колеги! 

През юли месец ме удари силната градушка в Италия /даваха я по телевизията/ и от тогава до сега съм в разни филми. Бързо намерих къде да я оставя там докато я прибере автовоз /добре, че има българи по цял свят :D/, но прибирането й се позабави, заради отпускарския сезон. Счупи ми предно, задно стъкло и люка. Страничните са здрави, а ожулванията по боята са малки /на 2-3 места/. Много се чудих какво точно да правя, но реших да опитам да я правя. С предното стъкло не може да се прави компромис и ще се поръчва оригинално. Някой има ли отзиви от Балкан партс, че разликата в цената им от тази на Бултрако е около 400лв. :) Люка успях да го намеря от БГ втора ръка и вече е при мен. Интересното е, че счупи люка, но кората под него си остана здрава и не влезе вода. То почти нямаше дъжд де, а огромни буци. Запазих си час за изправяне на ламарините по PDR метод при момчетата, които бричката има клип за тях. Остава ми да намеря вратата на багажника и тук зациклих. Реших да сменя целия капак понеже моя трябва да се изправя, да се търси стъкло, ляв стоп и има ожулване по боята. Някой има ли представа от къде мога да го намеря? Би било хубаво ако намеря и предния капак /на двигателя/, но и да не се намери ми казаха, че най-вероятно ще го оправят. Най-големия проблем ми е този на багажника и ще се радвам на съвети :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, каско няма ли колата? Предно стъкло не е задължително да е оригинално за да е хубаво. Компромис е ако е най-евтиното китайско. Ако избереш европейско, има такива и на Pilkington които правят стъклата и на Хонда UK. За преден капак има няколко БГ фирми които се занимават с едрогабаритни части но ако са ти казали, че твоят може да се направи, защо ще го сменяш? Обикновенно, задните стъкла на колите са по-скъпи от предните ( на повечето поне ). Какво и е на вратата на багажника? 

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има, но ще трябва аз да си я правя, а те ще покрият разходите. Предпочитам да сменя целия капак на багажника, защото само стъклото е над 2200лв., но пък за сметка на това от Бултрако не го доставят :D За предното казаха, че няма проблем. И на тази задното е по-скъпо от предното с около 300-400лв. Може ли информация за фирмите, които внасят едрогабаритни части? 

Ще се опитам да кача снимки тук, но не знам дали ще успея. 

IMG_20230725_111858.jpg

IMG_20230725_112007.jpg

IMG_20230725_111713.jpg

IMG_20230725_111802.jpg

IMG_20230725_113320.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм в търсене на врата за багажник за RDX, и питах около 6-7 фирми и хора занимаващи се с групаж на части. Като цяло получих само 1 оферта - 500 долара и 60 дни до Варна. В понеделник ще звъня, за да видя дали това включва освобождаване от митница, такси и т.н. Като цяло си е дебело, отделно и доставката в щатите е още 200-300 долара. В моя случай минава 4к лв. вратата. В Украйна карат доста Акура и има няколко сайта с части, но на английски не отговарят. 

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, 

https://allegro.pl/oferta/deska-poduszka-acura-mdx-2007-2013-10071749065.

В тази платформа има доста неща,които другаде не съм намирал, а цените са бижу, дори със доставката до БГ.

 Не знам полски, ползвам преводач. Доста е гадно , особено технически неща, но доколкото разбрах има я на части. Питай го ,отзивчиви са.

Има и предно стъкло- чисто ново от друг продавач. Вярно не е оригинално,но е далеч от фантастичните 2200  Проблемът е с доставката.

И за RDX има разни. Едрогабаритни части не съм купувал, но  ползвам посредническа фирма от Румъния,която доставка дребни и не толкова дребни неща,но изрично  казват,че Еконт(работят с тях за  България,) не доставя автомобили стъкла.

Това е от мен, дано съм помогнал.

 

  • Благодаря 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз в алегро съм гледал

ето стопа https://allegro.pl/oferta/lampa-klapy-lewa-tylna-tyl-acura-mdx-ii-2007-2009-9405899404

ето врата багажник https://allegro.pl/oferta/acura-mdx-2007-2013-klapa-tyl-zamek-bagaznika-usa-11921613140

Преди 13 часа, megamind написа:

аз съм в търсене на врата за багажник за RDX

https://allegro.pl/oferta/acura-rdx-2013-2015-klapa-tyl-tylna-bagaznika-usa-11925574743

Тези пита ли ги за доставка

https://www.ushoppr.com/bg/pages/wholesale.htm 

  • Харесвам 1
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@DMZ, съжалявам за демиджа. Не е чак толкова зле и всичко е поправимо. Да, за алегро щях да пиша и аз но и задният капак е поправим. Просто намери стъкло което да монтираш. Вдлъбнатините ще излязат при читав майстор. Ако я правиш в България, има доста читави бояджии и няма да я познаеш после :)

  • Харесвам 1
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много на всички! От утре започвам отново да звъня телефони и дано да имам успех! Надявам се към края на месец октомври да мога да се похваля :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега,

 

Аз имах същия MDX, същия цвят. Предно стъкло поръчах от тук: https://szyby24.pl/pl/mdx-2007-2013/18621-honda-acura-mdx-2007-2013-1560x960-2000010214754.html с един спедитор - http://bpr.bg/site/наематели/хермес-линд-оод/ - за около 120лв до Пловдив. Чуй ги по телефона, много са отзивчиви. Виж в allegro.pl и otomoto.pl - имат доста части за тези Акури.

 

500лв ми излезе предното стъкло + 100лв монтаж в Кобра Пловдив.

 

 

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...