Jump to content
Civic1.4rockey

Civic съвместими скоростни кутии помощ

Recommended Posts

Здравейте.Купих си съвсем наскоро Honda Civic хечбек 1997 1.4 75кс с виещ лагер.Смених съединител с идеята, че е аксиалния лагер, но се оказа, че кутията лагерите са дали фира.(съединителя и той е бил в лошо състояние).Кода на кутията е S40.Мога ли да сложа кутия от  civic fastback 1.4 90кс.Различна ли е?Захватите различни ли са понеже е друг вид купе.Съединителя е за 75кс, проблем ли ще е това?Благодаря за помощ!!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

S40 e дълга кутия, най-добре искай кода на другата или VIN на донора, за да е сигурно. Вариант е другата да е къса, което едва ли ще представлява проблем за монтажа. И също така ако кутията ти включва добре и нямаш други оплаквания освен виене на лагери помисли да я ремонтираш. Лагерите не са скъпи, подозирам за 300-400лв. ще ти я сервизират. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да имаш проблем с кутията, едноваловите Д-серии са с взаимозамянеми кутии. Най-търсената е от д13 фейслифт от 5 генерация, която е най-късата стокова кутия с файнъл 4.25, докато нашите са 4.43 по спомен. Вземай си пак от д14 поне са евтини и сменяй, дано само да не е и тя с виещи лагери. 
Относно рециклирането, сваляне и качване на кутия 150-160лв ако не са вдигнали цените и лагерите са ти 400-500. Втора ръка кутия е 50-100лв. Всеки преценява колко да "налива" в колата.

  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам на колко км раждат тия кутии ама май не са от най-здравите и то при нормално каране, без пилежи и терор над диференциала. Специално дизайна на лагерите ми се струва куц. 

  • Хаха 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...