Gich 5 #1 Публикувано 22 Август, 2023 Здравейте, колеги! Какви запалителни свещи препоръчвате и на какъв пробег се менят? CRV-3, 2.0, 150 hp Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nesorab 17 #2 Отговорено 23 Август, 2023 В упътването пише на 100 хил.км, но както е модерно да се казва: Всеки сам си преценя. Свещите са IZFR6K11S или SKJ20DR-M11S.Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gich 5 #3 Отговорено 24 Август, 2023 Така е, но свещи с едни и същи номера: KAMOKA IZFR6K11S - 15.57 лв/бр, а NGK IZFR6K11S - 39.55 лв/бр. И двете ги дават подходящи за Хонда 2.0 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nesorab 17 #4 Отговорено 24 Август, 2023 NGK или densoSent from my Mi 9 SE using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #5 Отговорено 25 Август, 2023 Това дават в твоето ръководство и само японски,другите са твой експериент. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #6 Отговорено 25 Август, 2023 Това са двата типа свещи на NGK и DENSO японски за двигател R20A Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gich 5 #7 Отговорено 30 Август, 2023 На 24.08.2023 г. at 20:12, nesorab написа: NGK или denso Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gich 5 #8 Отговорено 30 Август, 2023 Благодаря на всички. Имам ръководство на Хонда на 3 езика и знам какво се препоръчва. Въпросът ми беше дали някой е ползувал полските свещи KAMOKA, тъй като имат същия номер IZFR6K11S, иридиеви са и са 3 пъти по-евтини? И дали има някакви признаци на износване, тъй като съм минал 80 000 км, не знам кога са сменяни от предишния собственик, а двигателят работи без грешка и то на газ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 774 #9 Отговорено 30 Август, 2023 Denso IK20TT са твоите свещи. В ауто хелп ги има на много прилична цена и бяха японски, но все пак ги питай изрично. И като цяло в света на свещите има два производителя Денсо и НЖК. За 4 свещи и 10-20лв. разлика не си струва да експериментираш. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #10 Отговорено 31 Август, 2023 (Редактирано) On 8/30/2023 at 7:38 AM, Gich said: Благодаря на всички. Имам ръководство на Хонда на 3 езика и знам какво се препоръчва. Въпросът ми беше дали някой е ползувал полските свещи KAMOKA, тъй като имат същия номер IZFR6K11S, иридиеви са и са 3 пъти по-евтини? И дали има някакви признаци на износване, тъй като съм минал 80 000 км, не знам кога са сменяни от предишния собственик, а двигателят работи без грешка и то на газ? За да са 3ръти по-евтини има за какво,колата е твоя решил си да оцапаш давай. От свещи си решил да икономисаш които издържат над 100хил км,не виждам никаква логика. Това че са с еднакви номера е само търговски трик,и явно работи. Свещете са консуматив взимаш нови предписаните от ръководствоно, сменяш и караш. Редактирано 31 Август, 2023 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gich 5 #11 Отговорено 31 Август, 2023 Преди 5 часа, CARPERA написа: За да са 3ръти по-евтини има за какво,колата е твоя решил си да оцапаш давай. От свещи си решил да икономисаш които издържат над 100хил км,не виждам никаква логика. Това че са с еднакви номера е само търговски трик,и явно работи. Свещете са консуматив взимаш нови предписаните от ръководствоно, сменяш и караш. Как така прозря, че съм решил да "оцапам" колата си, каквото и да значи това - не знам. За 42 г. шофьорски стаж ми се е налагало да сменям десетки видове свещи, различни от DENSO и NGK и не съм "оцапал" нито една от колите си. Може да не си бил роден тогава, но имаше време когато половин България караше със свещи, произведени във ВМЗ"Сопот" и не съм чул някой от свещи да е "оцапал" мотора. Не съм ползвал иридиеви свещи и затова пробвах да попитам. Ако някой има идея да каже, но не за да ми се цитира ръководството, нито да ми се дават насоки в живота. Между другото в ръководството "настоятелно" препоръчват моторното масло да е марка Хонда. Консуматив. Ти с такова ли караш? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #12 Отговорено 1 Септември, 2023 (Редактирано) Никой не ти е давал насоки ,и други колеги ти писаха че препоръките от ръковадството ,е най-доброто. За маслото Настоятелното в ръководството за горното масло е защото садържа най- много молибден от всички масла. Редактирано 1 Септември, 2023 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gich 5 #13 Отговорено 2 Септември, 2023 Преди 20 часа, CARPERA написа: Никой не ти е давал насоки ,и други колеги ти писаха че препоръките от ръковадството ,е най-доброто. За маслото Настоятелното в ръководството за горното масло е защото садържа най- много молибден от всички масла. Кой разбрал - разбрал! А това за молибдена в маслата Хонда - без коментар! За справка: http://www.maslata.com/справочник/статии/419-нужен-ли-е-молибденов-дисулфид-в-моторното-масло.html Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka0007 204 #14 Отговорено 2 Септември, 2023 Off topic: Трябва ли да се пада толкова ниско в тези теми ..? Всъщност, човек може да отдели 30 минути, и да намери правилният отговор за ситуацията си в нашия форум! Лек път Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 774 #15 Отговорено 2 Септември, 2023 преди 29 минути, Gich написа: Кой разбрал - разбрал! А това за молибдена в маслата Хонда - без коментар! За справка: http://www.maslata.com/справочник/статии/419-нужен-ли-е-молибденов-дисулфид-в-моторното-масло.html Остави маслата за друга тема. MoS2 и МоDTC за различни бири, второто се ползва като присадка в маслата, поради горните причини. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове