Jump to content
Ники Василев

Закупуване на Honda CR-V

Recommended Posts

Здравейте, колеги. Предстои ми закупуване на Honda CR-V - бюджет - до 16 000 лв. Моля, за Вашата помощ и компетентни мнения, поради факта, че съм пълен лаик на тази тема, относно това дали да е бензин или дизел, коя година да е - предполагам, че при този бюджет трябва да е поколение 2 - 3 - ако съм правилно запознат разбира се - за следващо няма да ми стигнат силите, какъв двигател да е - конски сили и прочие, какво трябва да гледам при закупуването му, колко кубика да е, дали от България да се купи или от чужбина, както и всякакви други съвети относно колата, за които съм пропуснал да напиша. Колата ще се ползва постоянно, както за градско шофиране, така и за пътуване по магистрали - Пловдив - София - Пловдив - най-често - един или два пъти в седмицата, а също и два - три пъти в месеца до Бургас. Благодаря Ви предварително за положените усилия и дадените съвети. За мен ще бъдат безценни. Също така дали ако е бензин, може да се сложи газова уредба, без това да създава проблеми.

тел. за връзка: 0898588776 - Николай Василев

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

Бюджетът стига за втора генерация бензин. За нея ще трябва да дадат мнение колегите, които карат такава.

 

Мога да дам мнение за трета генерация, каквато експлоатирам вече шеста година. Тъй като през последните три години цените се покачиха безумно, в този бюджет влиза трета генерация дизел, но не и бензин.

Категорично не препоръчвам дизела за градско шофиране. Ако вдигнеш бюджета до 20 000 можеш да вземеш бензин. Там вариантите са 2.0 и 2.4.

 

Шансът да намериш запазен автомобил 2.0L (двигател R20A) е по-голям, тъй като моделът е продаван и в БГ, съответно се намират екземпляри от първи или втори собственик с проследима сервизна история и без ръжда.

2.4L (K-серия) вероятно ще е "нов внос", какъвто аз лично винаги съм избягвал заради многото неизвестни. Предимството е, че двигателят е малко по-мощен, ако много държиш на това.

И на двата двигателя може безпроблемно да се постави газова уредба.

 

Категорично препоръчвам да търсиш автоматик.

 

Добре е да знаеш, че независимо от писаниците във Фейсбук, CR-V не е от най-икономичните автомобили. При 2.0 автомат градско в София разходът е поне 12-13/100 бензин, съответно около 15/100 газ. Извънградско много зависи от стила на шофиране. При мен по магистрала Тракия е 11/100 бензин, 13-14/100 газ, каране в лявата лента, средна скорост 120-130 км. ч. При по-ниска скорост или по-спокойни пътища разходът пада, но най-ниският засичан от мен за продължителен преход е примерно 8/100 бензин, което се случва много рядко.

  • Харесвам 1
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, 

Съжалявам, че се намесвам в темата, но интересувайки се от същия модел автомобил - задавайки въпрос за него може да се окаже полезно - за бензиновите версии. 

Известно е че европейската бензинова версия - 2,0 - 150 к.с. с ръчна скоростна кутия е доста надежен вариант, но от доста мнения на собственици този двигател идва малко слаб за това купе - малко муден автомобил. Дали някой има опит с американския/канадски вариант -  2,4 L - 166 к.c. - дали са достатъчно надежни двигателите , колкото тези за Европа  - 2,0 - 150 к.с.  Дали е надежна и автоматичната скоростна кутия - тези отвъд океана са само автоматик. 

Гледайки автомобили правени отвъд океана се забелязва и трябва да се внимава за  версии FWD ( само с предно - без Haldex).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един глас "за " 2.4 бензин - проблема е че  трудно се намират.

  • Хаха 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що си сложил - за, в кавички😉... 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По инерция .Общо взето почти не намирам кусури .

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...