KosyoK 0 #1 Публикувано 7 Август, 2023 Здравейте колеги, Имам проблем при превключване на скоростите при Honda Civic хечебек 1.4i. До сега никога не съм имал проблем със сегашната, нито с предишната кола. Казуса е такъв, че когато загрее достатъчно почва да ги превключва и след едно известно време все едно не го имала проблема и всички скорости влизат мазно. Пробвах с припомпване на съединителя, няма промяна. Само след като загрее влизат. Споделих този мой проблем с познати и те ми казаха, че е възможно да е за смяна маслото на скоростната кутия, но искам да чуя и други мнения. Дали от това може да е проблема и ако да колко литра масло трябва да се слага, тъй като имам къде да го сменим? Ако не е това проблема, бих се радвал на предложения. Благодаря ви! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #2 Отговорено 7 Август, 2023 Помпите как са ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KosyoK 0 #3 Отговорено 9 Август, 2023 (Редактирано) Добре изглеждат. Редактирано 10 Август, 2023 от kvd74 Не цитирайте предходно мнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2858 #4 Отговорено 9 Август, 2023 Маслото, ако не е сменяно скоро, значи му е време. Налива се Honda MTF-3. Сменя се на 4 години. Кутията събира точно 1,8 литра. Аз карам от доста време с https://ato24.de/en/ravenol-mtf-2-sae-75w-80.html и според наблюденията ми, превключва още по-добре от хондовото. Пък е с PAO и остава течливо, и при ниски температури през зимата. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
viktor11 93 #5 Отговорено 9 Август, 2023 (Редактирано) Помпите са тръгнали при тези симптоми. Редактирано 9 Август, 2023 от viktor11 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KosyoK 0 #6 Отговорено 9 Август, 2023 2 hours ago, dandilov said: Маслото, ако не е сменяно скоро, значи му е време. Налива се Honda MTF-3. Сменя се на 4 години. Кутията събира точно 1,8 литра. Аз карам от доста време с https://ato24.de/en/ravenol-mtf-2-sae-75w-80.html и според наблюденията ми, превключва още по-добре от хондовото. Пък е с PAO и остава течливо, и при ниски температури през зимата. Благодаря много за информацията, че трябва да се сменя на 4 години и колко литра трябва да се налее. Имам я от 3 години и предполагам преди това не е сменяно известно време. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове