ceco_accord 5942 #1 Публикувано 31 Юли, 2023 Привет легендарни. Колата ми е на газ от 11 години - няма драма - BRC монтаж в Холандия. Та бутилката излиза от легитимност и трябва да я сменям. Сега е тороидна, 69 литра - в "легена", 650х250мм. С нея минавам извънградско 500 км и ми се иска и новата да е с приблизителен обем и съответно рендж. Но извънградско е неудобно защото "патерицата" заема доста от багажника, та се чудя дали следващата да не е "пура", монтирана зад задните облегалки. Така или иначе те не се сгъват, а люкчето за ски не ми се е налагало да ползвам. Какво мислите за кръгче "спрямо цилиндър" и дали бихте споделили вашите мнения, а ако някой е с цилиндрична - снимки ще са ми от полза. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #2 Отговорено 31 Юли, 2023 Сега нещата изглеждат така, а и центърът на тежестта е ниско, но и по-назад. Този капак е допълнително правен там и покрива бутилката, но и той отнема място. Естествено и пура да е, пак някак ще я затворя визуално. Просто се чудя и събирам мнения. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JoroHondata 188 #3 Отговорено 31 Юли, 2023 (Редактирано) Здравейте Като полулаик според мен смяната на такава тороидна бутилка с друг вид би трябвало да е само заради по- големия размер/капацитет на втората. Успех с начинанието. Поздрави Редактирано 31 Юли, 2023 от JoroHondata 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #4 Отговорено 31 Юли, 2023 Ако някой с цилиндрична не сподели мнение и снимки, сигурно пак ще е тороидна, но вероятно по-ниска, за да си върна малко обем в багажника. Диаметърът ще си е 650мм, но за височини ATIKER имат 180 / 200 / 225 / 240 / и 250 - като моята. Разликите в цената са в диапазон от 20-тина лв, а в литража около дузина литра, та ще преценя скоро. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 430 #5 Отговорено 1 Август, 2023 Слагай цилиндър, щом ти пречи резервната гума. Аз само в чужбина като ходя я взимам тая пуста гума. Един ден живот и здраве като станеш дядо така и така ще сменяш колата 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tenata 77 #6 Отговорено 2 Август, 2023 Моята бутилка също е за смяна след 10г. Офертата по-долу е от преди месец, при мен бутилката е пура. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #7 Отговорено 2 Август, 2023 (Редактирано) Сърдечно благодаря! Точно така си я представях, както и организацията на другите "задължителни" вещи. Къде е хванат пожарогасителя? Не пречи на "чекмеджето" за навигацията, нали? Офертата не е лоша, ако още е валидна. Тя си идва с клапана и зареждачката, или? Да разбирам че обемът е 60 литра, цената е 184 лв, диаметър 315мм, но дължината колко е ? Каква марка е бутилката? Редактирано 2 Август, 2023 от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tenata 77 #8 Отговорено 2 Август, 2023 (Редактирано) За размера на дължината, не мога да ти го кажа, понеже си е стандарт 315d./60L. -184 лева. Ще сменят само бутилката, всичко останало ще си е от предната. Пожарогасителя е сложен над бутилката с велкро е закрепен да не пада. Не пречи на навигацията и sub-a. Редактирано 2 Август, 2023 от tenata 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #9 Отговорено 2 Август, 2023 (Редактирано) Можеш ли да я премериш с рулетката, сравнително точно? Намирам такава на Фобос, но е 840мм дълга, а това май е повече от свободното място (по хоризонталата) в нишата. Редактирано 2 Август, 2023 от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tenata 77 #10 Отговорено 2 Август, 2023 На снимката бутилката е 84 см., “Майсторчето” ми каза, че новата е същата като тази, ще се разбере :). Само не съм решил кога ще е сменя 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #11 Отговорено 2 Август, 2023 Виждам че такава имат Fobos: https://gasshop.bg/product/1627/tsilindrichna-butilka-lpg-67r-01-315-30-840-mm-60-litra.html Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #12 Отговорено 3 Август, 2023 (Редактирано) Мерих моята ниша - 83 см хоризонтално. Вероятно като се натисне тапицерията (която поддава малко), ще влезе 84 см пурата. @tenata Може ли да снимаш (ако имаш как), от къде минават тръбите отдолу, че там е малко "пренаселено" с чарколяк? Къде ти е зареждачката? Редактирано 3 Август, 2023 от ceco_accord 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tenata 77 #13 Отговорено 5 Август, 2023 Как минават от долу под корите тръбите, не знам. Бутилката не “потъва” изцяло в нишата, средата се пада малко извън нея. Дано ме разбра :). 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #14 Отговорено 5 Август, 2023 (Редактирано) Разбрах те. Проверих ситуацията с аналогична 315-ка, но по-къса - 480мм. Виждам свободното пространство, но тъкмо през ски люкчето ще мога да слагам нещо "слим". Намах търпение да чакам с диаметър 300мм (щеше да легне перфе на гърба), а и подходящата дължина е 840, но тогава слизам на 55 литра, а аз гоня поне 400 км рендж извънградско, което 60л х 0.8 = 48л ми осигуряван - при нормален разход максимум 12/100. Като стане, ще снимам. Редактирано 5 Август, 2023 от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #15 Отговорено 8 Август, 2023 Минах да си видя бутилката как ляга и оставих колата за монтаж. До тук - добре. 3 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #16 Отговорено 8 Август, 2023 Мии, закучила се рабтата. Холандския монтаж е различен стандарт иии, трябвал преходник (за да не сменят тръбата до моторния отсек), но го разбрали преди малко и ще го поръчат утре, а ще дойде в четвъртък. Яд ме е че трябва да се преправя нещо добре спретнато, ама не мОа мина преглед с 11 годишна бутилка. То сигурно може някак (и такива съвети чух) с корупция, но не искам. Леджо ще се кара още години и не искам да го мисля че нещо куца законово. Технически си е супер, ама е лакомник, та без газ е неприятно за семейния бюджет. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #17 Отговорено 11 Август, 2023 Те тава се получи файнъли. Остава да я скрия с някаква преграда. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове