richy74 3 #1 Публикувано 30 Юли, 2023 (Редактирано) Привет колеги! Няколко пъти сте ми помагали надявам се и сега да е така . Двигателя е D 15B 2 първо се спука горното ухо на радиатора , хванах го не прегря но може малко да направих и някоя въздувна възглажница защото се спука и мъркуча към парното. Точно там където излиза от двигателя. Доколкото знам там се намира и температурният датчик. там хвърли вода и датчика около 20 минути не работеше а това на магистралата си беше слабо казано кошмар. Оправих на една бензиностанция маркуча и датчика заработи. Радиатора е сменен с нов холандски , същият като старият е . Гарнитурата трябва според мен да е добре. Водата и маслото на двигателя са си чисти . Получи ми се следният проблем : докато мина 15 - 20 км. всичко е наред. Ако започна да качвам баир чека светва , ако не светне на изкачване светва на спускане , по равно не го прави. Като изгася и запаля няма проблем до следващият баир. Прави ми впечатление че стрелката стои точно на котвичката но откакто смених падиатора като е загрял до нормално вместо да се качва стелката тя много малки пада надоло и светва чека. Не съм пробвал още да видя за грешки ни и съм забравил как беше. Давам зеленият пин на късо и давам контакт, имаше късо и дълго мигане и така мисля че някак се четеше . Ако не се лъжа Fenabg преди 2-3 години ми беше казал. Тогава за делкото много ми помогна. Забравих как беше защито рядко ми се случва да имам проблеми с " бабичката " , все пак е на 31 годинки седан американка. На път 12 години не ме е оставяла и днес не ме остави , затова не си я давам за нищо ! Ако някои може да ми помогне със съвет много ще ви бъда благодарен ! Редактирано 30 Юли, 2023 от richy74 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #2 Отговорено 30 Юли, 2023 Да не е блокирал термостатът . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
richy74 3 #3 Отговорено 30 Юли, 2023 Не знам . Сега го чекирах . едно мигане 3 секунди пауза ...... и така броих до 30 и спрях че ме е шубе да не прецакам нещо защото повтори едно и също нещо 30 пъти. сега ще търся из нета каква грешка може да е тива . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
richy74 3 #4 Отговорено 30 Юли, 2023 стана ми интересно грешка 1 е май ламда датчика на колектора Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
richy74 3 #5 Отговорено 31 Юли, 2023 Някакъв съвет от къде да почна ? Май от ламбда сондата пък ще видим. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #6 Отговорено 31 Юли, 2023 термостат ,капачка ,виж и по подробно коя грешка дава Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
richy74 3 #7 Отговорено 1 Август, 2023 Даваше грешка 1 , след като откачих акумулатора всичко се изчисти и сега ще чакам отново за грешка за да видя дали отново ще е 1 . Това го прави само на дълъг път, затова ме бърка и не знак какво е . Термостата отваря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #8 Отговорено 1 Август, 2023 а затваря ли,по принцип стрелката при топъл мотор не мърда Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове