emonai 47 #1 Posted March 24, 2023 Здравейте, реших да сменя задните пружини и амортесиорите, но като разкачих марквенсона не може да излезе от купето- държи го едно езиче при гайката на горният тампон. Не ми се вижда да е изправяно, а амортисьорите сигурно са сменяни до сега. Ето и снимка: Share this post Link to post Share on other sites
emonai 47 #3 Posted March 25, 2023 Явно, че са така, но за да излезе да го изправя ли, и след, като сменя нещата пак да го огъна? Share this post Link to post Share on other sites
nesorab 17 #4 Posted March 25, 2023 Срежи го.Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk 1 Share this post Link to post Share on other sites
zograffa 179 #6 Posted March 26, 2023 Може и с клещи да го изправиш,малко безмислено презастраховане е.Нещо,като винта на спирачните дискове.Когато дойде време да ги сменяш ти се разказва играта докато го развиеш. Share this post Link to post Share on other sites
emonai 47 #7 Posted March 26, 2023 (edited) Сагата с амортисьорите продължава! Бях ги взел предварително KYB уж от Japan. Оригиналните са ляв и десен. Дано разликата е само в ухото за биалетката на фаровете, защото новите ми са напълно еднакви. Проблема с това ухо мисля да го реша така: Но и долната подложка на пружинате е малко протрита. Ще ми се да я сменя, но не намирам в магазините, поне в България. Edited March 26, 2023 by emonai Добавяне Share this post Link to post Share on other sites
nesorab 17 #8 Posted March 26, 2023 Не разбрах коя е тая биалеткана фаровете. Нали за задни амортесьори говорим?Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
emonai 47 #9 Posted March 26, 2023 Да на задния десен амортисор има ухо, на което се хваща биолетка до сензор, който влияе на адаптивните фарове. Когато от зад колата е пълна -предницата се вдига, а фаровете се местят на долу. Така е и за ляво и дясно, но там влияе друг сензор с биалетка от пред. Share this post Link to post Share on other sites
nesorab 17 #10 Posted March 26, 2023 Ясно. Мойта не е толко умна.Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
emonai 47 #11 Posted April 2, 2023 Ето как се получи: 3 Share this post Link to post Share on other sites