Jump to content
емо73

Горивен филтър

Recommended Posts

Здравейте колеги!Къде се намира горивния филтър на CR-V 2.2 -2013 година.Преди няколко дни сменях масла и филтри,но не намерих горивния филтър.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам, че е като при фейса на 3-та генерация с този двигател, а именно - леко под и зад въздушния филтър. 

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Намира се там, както казва колегата ще ти трябва ключ какъвто е на масления филтър само, че размера му е друг. (90mmх15)

Редактирано от Borislava

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря!Карах 6 години хонда акорд и го търсих на грешното място.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Емо, успя ли да развъртиш капачката на горивния филтър? Аз си купих чашка 15/90, но пак не става, така е запекла, все едно никога не е отваряна.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чашката за горивния филтър е 15/88.

• Благодаря 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 2.0 бензин 2017 е в резервоара.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 2.4 2014 някаква представа за горивния филтър? 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 28.08.2024 г. at 16:33, Свет написа:

На 2.4 2014 някаква представа за горивния филтър? 

Пак е в резервоара 897629242_.thumb.png.c4bed9dd4333be28248f5b8c88a402d9.png

под помпата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, всички!

Бихте ли ми препоръчали надежден горивен филтър за моята кола (2015, 1.6 и-DTEC, 160hp)?

Досега за предходна кола, пак дизелова, ползвах на Mann, защото с други марки съм имал проблеми, но за тази не откривам филтър на Mann.

Все още нямам идея колко е толерантен този двигател на Хонда към качеството на дизела, но като имам представа  какъв е дизелът у нас, ми се ще да имам максимално читав горивен филтър.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Така и не получих отговор, но ако за някой друг може да свърши работа, ето малко инфо.

Взех оригинален филтър Honda. Съответните OEM номера са:

16902RZ0G01 или 16900RZ0G01

(един и същ филтър е)

Производителят се оказа Mahle (=Knecht), а номерът от производителя е KL 764D.

Филтърът е на гърба на мотора (откъм предния пътник, от дясната страна).

Смяната е гадна. Заради раздатката на 4х4, достъпът е силно затруднен. Или се сваля част от ауспуха (+ смяна на съотв. гарнитури):

Или трябва сменящият да е някой много сръчен с дълги и по-тънки ръце. Аз не съм такъв и не можах да се справя. Добре, че имам приятел, който има доста  опит, подходящи условия и инструменти, та той успя.

Колата няма ръчна помпа за подкачване на гориво в празния филтър, та най-добре е да се върже външна такава. Отпред в коша има 2 горивопровода, но не беше обозначена посоката на горивото на нито един от 2-та.

Аз успях да обезвъздуша със 7-8 опита за палене от по 10-тина секунди. Не знам, доколко е безобидна подобна процедура.

Ако колата е с предно предаване, има клип в тубата, който показва смяната и там изглежда доста по-лесно, защото има повече пространство за действие. Вижда се и вградена ръчна помпа за гориво.

Редактирано от AndyA
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Излишна ти е ръчната подкачваща помпа, защото имаш електрическа такава в резервоара. 

Просто даваш на контакт и помпата си подкачваш и пълни филтъра. Ако искаш, преди да завъртиш за да запалиш, изключи от контакт и дай още един път на контакт, докато помпата спре да подкачва (чува се) и тогава въртиш и палиш. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Пробвах го първо това хем с 3-4 включвания на контакт, ама нищо не стана. Даже отворихме капака под седалката, над резервоара и там се виждат само 2 кабелчета, за които решихме, че стигат само за нивомер, но не и за помпа.

Редактирано от AndyA

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Да са икономисали ел. помпа в резервоара - възможно, но да икономисат едно гумено мехче - едва ли. 

Като дадеш на контакт, чуваш ли ли някакъв звук, като от подкачваща помпа ? 

Викаш, само две кабелчета има, а тръби за горивото не излизат ли от  там? 

Свалял съм цялата кошница (помпа с нивомер - но на трета ген.) и по спомен, имаше само две кабелчета, но може и да бъркам. 

Редактирано от Emicha

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има 2 тръби за гориво, разбира се. Имах предвид, че нямаше други кабеляци освен 2-те жички, което ми изглежда малко едновременно за помпа и нивомер, но може и да греша. Там гледахме, след като нищо не се получи след 3-4 пъти задържане на контакт (не на аксесоари) за по 25-30 секунди и опит за палене.

Нищо не се чуваше откъм резервоара - и това го следих на вдигната задна седалка и мокет под седалката.

В коментар под един от горните 2 клипа пишеше, че след пет завъртания за по 10-тина секунди е запалил, затова реших да пробвам, но трябваха 2-3 опита повече. Предполагам, че това товари стартера, но дали е твърде много, признавам, че не съм наясно.

Преди тази кола, съм имал 2 дизелови комън рейл от друга марка и при тях нямаше помпа в резервоара, пък и на първия клип се вижда ръчната помпа, затова не ми се стори нелогично да няма помпа в резервоара. Предполагам, че ако има помпа, но не работи, ще се усети ясно по работата на двигателя. Самият филтър пък е заврян на такова място, че едва ли се предполага потребител да си го сменя сам, а в специализиран сервиз, затова реших, че не са сложили и ръчна помпа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...