Gich 5 #1 Публикувано 26 Февруари, 2023 Здравейте колеги! Имам проблем с осветлението от предния плафон на купето. Не светва при отворена врата, а от копчето си свети. Но не мога да сваля самия плафон, страх ме е да не го изкъртя. Въпросът ми е - как се сваля плафона, целия ли или само частта с крушките? Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toni_t 11 #2 Отговорено 26 Февруари, 2023 Предния плафон не светва при отваряне на предната врата. Светва само средния. В нета има клипове как се сваля. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 474 #3 Отговорено 26 Февруари, 2023 Предния плафон светва при отваряне на вратата само при някои модели. Мисля, че трябва да е екзекютив. На елегансите няма такава високотехнологична екстра Иначе свалянео става като първо свалиш прозрачните пластмаси и под тях има болтчета и пада целия. Подпъхва се с отвертка или нещо пласмасово и прозрачнте излизат. Най-добре виж клипче да. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gich 5 #4 Отговорено 26 Февруари, 2023 Не намерих клип за демонтажа, затова пуснах темата. Над чекмеджето за очилата имаше 2 винта. Развинтих ги и се опитах да измъкна целия плафон, но не стана.Може да има някакви щипки. Като размърдах пластмасата обаче плафонът светна. Но проблема си стои защото 1/ не се знае докога ще свети и 2/ ако трябва да сменя крушка минавам пак в изходна позиция. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 474 #5 Отговорено 26 Февруари, 2023 Тук също има два винта. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gich 5 #6 Отговорено 26 Февруари, 2023 (Редактирано) Благодаря ти колега, точно това ми трябваше! Редактирано 28 Февруари, 2023 от Honda_Z Моля, не цитирайте цяло предходно мнение! По презумпция се предполага, че отговаряте на него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niksi 75 #7 Отговорено 27 Февруари, 2023 Проблема обикновено е в бялото ключе, а не в крушката, тя си работи щом светва при натискане. Ключето се продава в алиекспрес. В раздела на Акорда мисля беше описан проблема. Аз ги подмених и проблемите изчезнаха. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 474 #8 Отговорено 27 Февруари, 2023 Ако е за светването при отваряне на врата и аз мислех, че е ключето. Смених ги. Оказа се, че просто нямам такава екстра. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gich 5 #9 Отговорено 28 Февруари, 2023 Благодаря на всички, особено на колегата Bizzito и niksi. Свалих плафона много лесно/по клипчето/, извадих тези две бели ключета и другите два конектора /сив и зелен/ и проблема се оправи. Те изглеждаха чисто нови, но явно контакта се губеше някъде. Сега всичко свети, както трябва:) 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове