RumenE 2 #1 Публикувано 20 Януари, 2023 (Редактирано) Здравейте, от скоро съм собственик на Хонда цр в 2010 Ex, въпроса ми е колко литра побира автомата, при обслужване ми смениха 5 литра, оригинално Хонда. Във всички manual-и пише, че е общо към 7 литра или за смяна към 2.5 литра. Също така, ми казаха, че нямало филтър на автомата има - дали е възможно? Също така, на задният диференциал смениха 2 литра, което мисля че е добре? Ако е писано вече, моля админите да преместят топика. Редактирано 20 Януари, 2023 от RumenE Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 401 #2 Отговорено 20 Януари, 2023 Добре дошъл, Писано е многократно. Ето например: Спешно ми трябва информация. Автоматична скоростна кутия - филтър. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
RumenE 2 #3 Отговорено 20 Януари, 2023 (Редактирано) Благодаря! До колкото изчетох, опресняването е към 3-3,5 л, което ще рече че при мен тези 5 литра са били малко в повечко, освен ако не са източили повече. Видях го маслото, било си е за смяна, както имаше показани снимки. За филтър не съм сменял и ще трябва да погледа дали реално има такъв външен филтър. Редактирано 20 Януари, 2023 от Honda_Z Моля, не цитирайте цяло предходно мнение! По презумпция се предполага, че отговаряте на него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 401 #4 Отговорено 20 Януари, 2023 Зависи с кой двигател си. На 2.0 и 2.4 филтрите са на различни места. На двойката се вижда точно под въздушния филтър. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
RumenE 2 #5 Отговорено 20 Януари, 2023 (Редактирано) 2ка бензин, видях къде се намира - ще го проверя. Казаха, че нямало но ако има, дали ще трябва пак да сменя и маслото ако сменя филтъра? Редактирано 20 Януари, 2023 от Honda_Z Моля, не цитирайте цяло предходно мнение! По презумпция се предполага, че отговаряте на него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 401 #6 Отговорено 20 Януари, 2023 Не, но може да се наложи малко доливане. Този филтър не е критичен, може да се смени на следващото опресняване на маслото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
RumenE 2 #7 Отговорено 20 Януари, 2023 Разбрах, благодаря за изчерпателните отговори! Ще го проверя, поне да знам дали имам или не. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #8 Отговорено 20 Януари, 2023 (Редактирано) 1 hour ago, RumenE said: 2ка бензин, видях къде се намира - ще го проверя. Казаха, че нямало но ако има, дали ще трябва пак да сменя и маслото ако сменя филтъра? Направи някоя друга снимка,за да не се чудят друтите след теб. На тези които ти казват че няма им го покажи. Бензин 3ген автомат има външен филтър под въздушния филтър,взимаш само оригинален ,не е трудна смяната. При обслужването са те ограбили с тези 5л ако е опресняване. Редактирано 20 Януари, 2023 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tsonev.autofix 107 #9 Отговорено 20 Януари, 2023 Скоро пристигат оригиналните филтри и цената ще е яко по-надолу от официланите представители. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tsonev.autofix 107 #10 Отговорено 20 Януари, 2023 Oригинални филтри за автоматична скоростна кутия. Номер: 25430-PLR-003 Цена: 68 лв. 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
RumenE 2 #11 Отговорено 21 Януари, 2023 Малко ъпдейт, изненада - има филтър! Маслото в автомата е бистро розов цвят. Една идея над максимума е. малко снимки: 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 401 #12 Отговорено 21 Януари, 2023 Нивото ми се струва високо. Виж тук правилната процедура за измерване: https://omanual.ru/Honda/CR-V/3/ru/html/000000000001061.html Мери се на загрял изключен двигател. Трябва да е между двете отметки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
RumenE 2 #13 Отговорено 21 Януари, 2023 Да, изпуснах да напиша, че следвах процедурата за загрят и изключен двигател! Заради наклона на щеката се вижда, че е повече иначе беше сигурно 1-2 мм над макса. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #14 Отговорено 23 Януари, 2023 On 1/21/2023 at 9:42 AM, RumenE said: Малко ъпдейт, изненада - има филтър! Маслото в автомата е бистро розов цвят. Една идея над максимума е. малко снимки: Маслото ти е супер смени филтъра и ще падне малко нивото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове