N_Nikolov 8 #1 Публикувано 19 Януари, 2023 Здравейте, колата е CR-V 2013г., 2.2 дизел, автоматик с фабричен ксенон. При включване на светлините от лоста, късите светлини светват, но след около минута десният фар угасва. Ако изключа и включа отново светлините, фарът отново светва и след 1 минута пак изгасва. В местен сервиз ми казаха, че проблемът е в блока, който управлява всички консуматори и този блок изключва фара. Преди няколко години са имали подобен проблем със същия модел автомобил HONDA CR-V 2013г и проблемът е отстранен след ъпдейт на софтуера на автомобила. Направих запитване в Бултрако за този проблем, но все още не съм получил отговор. Има ли някой с такъв проблем и как е бил отстранен? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen_Honda 37 #2 Отговорено 20 Януари, 2023 Здравей, Преди 4 месеци сменях светлините на CR-V 2013г., 2.2 дизел, автоматик, цитирам какво каза майстора: " Десния фар е видял зор, шината се е запоила. След време може да се наложи да смениш целия блок зад фара" За сега нямам проблем, но може да си е и дефект, ще следя темата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
N_Nikolov 8 #3 Отговорено 20 Януари, 2023 Не разбирам каква шина има предвид. Ксеноновата крушка е поставена в куплунг или т.н. "запалка", а след нея е баласта. По запалката няма видими следи от нагар или стапяне. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen_Honda 37 #4 Отговорено 20 Януари, 2023 Незнам, цитирах майстора какво каза. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simo vtecman 151 #5 Отговорено 20 Януари, 2023 Аз мисля, че е от баласта . На акорда на брат ми (cl 9 от 2004) ,абсолютно същите симптоми и се оправи със смяната му . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tanas4o_ 86 #6 Отговорено 28 Януари, 2023 Защо не размениш крушките и баластите временно, за да видиш дали проблема ще се "прехвърли" на другия фар. Крушките са еднакви предполагам и баластите също. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
N_Nikolov 8 #7 Отговорено 22 Февруари, 2023 Размяната на крушките е направена - левият фар, който работи е сложен вдясно и също изгасва след минута. Т.е. не е проблемът в крушката или баласта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
N_Nikolov 8 #8 Отговорено 27 Юли, 2023 Давам обратна връзка по темата, тъй като проблемът вече е решен. Причината беше, че бяха сложили неподходящи ксенонови крушки. По спецификация трябва да са D4S, а бяха сложили D2S (така купих колата). Понеже D2S работят на по-ниско напрежение от D4S, управляващия блок го отчита като грешка и ги изгася (в последно време беше почнал да гаси и двете крушки и реално нямах фарове). Благодарение на сервиза на Бултрако в София беше отстранен проблема - те ми казаха да сложа D4S крушки (както си е посочено и в книжката на колата) и вече имам светещи фарове. 2 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове