atanasd 0 #1 Публикувано 16 Януари, 2023 Здравейте, имам Jazz 2007г. 1.4 бензин с автоматични скорости. Има проблем със скоростите. Когато се кара колата понякога все едно излиза от скорост и се форсира до край и след няколко секунди влиза пак в скорост. Проблемът го прави само понякога и няма значение дали е топла или студена колата. Маслото на кутията е сменено и продължава да прави така. Когато я закарах на майстор не можем да пресъздадем проблема на момента за да види какво точно става и няма грешки при диагностиката. Някакви идеи от какво може да е? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1543 #2 Отговорено 16 Януари, 2023 Какво масло сложихте,пазиш ли тубата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2245 #3 Отговорено 16 Януари, 2023 Каква точно е скоростната кутия, че има 3-4 модела? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atanasd 0 #4 Отговорено 16 Януари, 2023 Преди 4 часа, CARPERA написа: Какво масло сложихте,пазиш ли тубата. Първо не знаехме, че може само оригинално масло от хонда и бяхме сложили масло за CVT кутии на Motul, но след това го сменихме с оригинално масло от Хонда. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atanasd 0 #5 Отговорено 16 Януари, 2023 преди 5 минути, Markony написа: Каква точно е скоростната кутия, че има 3-4 модела? Кутията е CVT Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2245 #6 Отговорено 16 Януари, 2023 Ок и те са 2 версии,но няма значение .Верижката е направила деруги по конусните повърхности или предния съединител е на края на живота си или и двете.Ако може на спокойно място да пробвате и поведението на задна в лек баир ще имам по-точна диагностика. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dasskalova 0 #7 Отговорено 10 Август Здравейте, повдигам темата, тъй като имам същия проблем. Хонда Джаз, 2006, автоматик, бензин - абсолютно същата ситуация - форсиране на колата, губене на мощност и след няколко секунди влиза "в релси" . Правена диагностика - не показва грешки. Прави ми го на магистралата, над 110км, ако карам с по-ниска скорост - няма проблем. Маслото на скоростната кутия е сменяно преди 2 години в сервиз на Хонда в София. Проверявах го преди седмица в сервиз в Пловдив, казаха, че е ок. Дали може авторът на публикацията да сподели, дали е намерил решение? Разбира се, ще съм благодарна на всеки, който се включи с мнение или съвет ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1543 #8 Отговорено преди 2 часа Масло cкоростна кутия се сменя на определен пробег,какво са проверявяли в този сервиз в Пловдив за да кажат че е ок незнам. За тези две години колко хил км са навъртени,след първата смяна в сервиза на Хонда оправи ли се проблема,кутията е CVT или? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове